18.7.13

Θύελλα αντιδράσεων για απόφαση του Μεσσήνιου Παν.Κατσίβελα

Παρέκαμψαν τρεις γιατρούς για τη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τοποθέτησαν... τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαϊας ΝΔ
«Η κατάργηση του Νευρολογικού Τμήματος ως ανεξάρτητου τμήματος στο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου είναι ο λόγος, για τον οποίο εξαιρέθηκε από τη λίστα της αξιολόγησης ο Νίκος Μακρής, με αποτέλεσμα να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του «Αγ. Ανδρέα» ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Μαζαράκης», ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας αιτιολογώντας την απόφασή του, η οποία ωστόσο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα».
Οι θιγόμενοι γιατροί κάνουν λόγο για «παράνομη απόφαση», τονίζοντας πως παρακάμφθηκαν οι τρεις πρώτοι στην λίστα που είχαν κριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο και επελέγη ο τέταρτος στη σειρά, ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας ΝΔ κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα».
Ο κ. Κατσίβελας υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο καθήκοντα Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας αναλαμβάνει όποιος φέρει τον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή αλλά προΐσταται ανεξάρτητου τμήματος.
Ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Νίκος Μακρής, όπως υπογραμμίζει, αν και έχει το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος διότι πλέον το Νευρολογικό Τμήμα στο οποίο προϊστατο ως Διευθυντής με τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα αλλά έχει ενσωματωθεί στην Παθολογική Κλινική. Έτσι, ο κ. Μαζαράκης από την τέταρτη θέση που είχε στην σειρά κατάταξης από την αξιολόγηση της Επιστημονικής Επιτροπής κατέλαβε την τρίτη θέση, εφόσον εξαιρείται ο κ. Μακρής και πήρε το προβάδισμα έναντι των κ.κ. Σούφρα και Θεοδωρή, οι οποίοι προΐστανται ανεξάρτητων τμημάτων αλλά δεν έχουν το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.
«Με τον δημοσιευμένο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην Αγ. Ανδρέας) ο κ. Μακρής δεν προΐσταται κανενός ανεξάρτητου τμήματος διότι έχει συγχωνευτεί το Νευρολογικό Τμήμα με την Παθολογική Κλινική.
Κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι υποψήφιος και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Στην απόφαση που έχω κοινοποιήσει έχω προσκομίσει όλη τη νομοθεσία γύρω από τον διορισμό Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, την οποία όφειλαν να είχαν μελετήσει», δηλώνει στην «Π.Γ.» ο κ. Κατσίβελας, τονίζοντας πως κάθε άλλο παράνομη είναι η σχετική απόφαση.
Ν. ΜΑΚΡΗΣ: «ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»Για παραβίαση του Νόμου κάνει λόγο ο τέως Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Νίκος Μακρής, ο οποίος δηλώνει πως οι γιατροί θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη προσβάλλοντας την εν λόγω απόφαση.
«Η παραβίαση του Νόμου από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ συνιστά παράβαση καθήκοντος, διότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος.
 Ορίστηκε ο τέταρτος στην σειρά αξιολόγησης ενώ σύμφωνα με τον Ν. 2889/01 όφειλε να είχε επιλεγεί ένας από τους τρεις πρώτους. Εμείς, θα κινηθούμε νομικά, θα υποβάλλουμε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα για να ανατραπεί αυτή η απόφαση.
Οι Νόμοι είναι για να εφαρμόζονται από τους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης και όχι για να παραβιάζονται», δήλωσε στην «Π.Γ.» ο κ. Μακρής.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τρεις γιατροί που έχουν αξιολογηθεί κατά σειρά από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, Ν. Μακρής, Γ. Σούφρας και Ε. Θοδωρή, απέστειλαν σήμερα αναφορά διαμαρτυρίας για το ζήτημα που έχει προκύψει, τόσο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Νομικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΠ, την ΕΙΝΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο), καυτηριάζοντας τα όσα συνέβησαν χαρακτηρίζοντάς τα ως «παραβίαση του Νόμου».
 .dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου