5.7.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ο Νίκος Φωτέας προσχώρησε στη "Νέα ΜΕΡΑ"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "Νέα ΜΕΡΑ"
«Η πατρίδα μας εδώ και χρόνια δοκιμάζεται από τις πολιτικές των μνημονίων των δανειστών, αλλά και από την εγκληματική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος, το οποίο οχυρωμένο πίσω από τα «κεκτημένα του» έχει μετατρέψει το κοινωνικό σώμα σε πεδίο βολής και εργαστήριο εφαρμογής νέων υπέρμετρα σκληρών – αδιέξοδων πολιτικών.
Οι αποτυχίες όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων είναι δεδομένες. Το χειρότερο όλων είναι ότι κάθε μέρα που περνά αφαιρείται όλο και περισσότερη ελπίδα από τους Έλληνες, οι οποίοι πλέον σαν μοναδική οδό διαφυγής από την φτώχεια και την εθνική κατάθλιψη βλέπουν την ξενιτειά. Κυρίως ξενιτεύονται οι νέοι των οποίων το μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόσθετο και ουσιαστικό πρόβλημα στην μελλοντική ανάκαμψη της Πατρίδας μας.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό τα παλιά πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης αλλά και οι κλώνοι τους, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν με την ίδια λογική, παρουσιάζονται ανίκανα να προσφέρουν έστω και λίγα ψήγματα λύσεων. Ότι καλό προσπαθούν να κάνουν από την μια το γκρεμίζουν με άλλες ενέργειες από την άλλη. Κυρίως απουσιάζει από την πολιτική τους το παράδειγμα που θα πυροδοτήσει ελπίδα και θα αναπαράξει ένα διαφορετικό μοντέλο Έλληνα πολίτη υπεύθυνου, δημιουργικού και με αγάπη για το κοινό καλό, δηλαδή για την Πατρίδα όχι ως αφηρημένη έννοια εθνικιστικού περιεχομένου αλλά ως σύνολο ανθρώπων και εθνικών ιδεωδών. Θεωρώ ότι είναι πλέον δεδομένο πως οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτοί που ευθύνονται για την  κατάσταση στην Πατρίδα μας, έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν έχουν άλλο τι να προσφέρουν και πρέπει να αποσυρθούν. Αρκετό κακό έκαναν!
Είναι γνωστό ότι μέχρι τώρα αγωνιζόμουν μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας πιστεύοντας πως η ελεύθερη βούληση και δράση του ανθρώπου είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πως το κράτος, έστω κι αν δεν καταφέρει ποτέ να γίνει πολιτεία, οφείλει να παρέχει το περιβάλλον εκείνο που θα δίνει αυτές τις δυνατότητες.  Προσπάθησα με τις παρεμβάσεις μου να αναδείξω  τις εκτροπές που γίνονταν κατά καιρούς. Δυστυχώς ουδέποτε άκουγε κανείς τις δυνατές φωνές, όχι μόνο τη δική μου αλλά και άλλων συμπολιτών, που προσπαθούσαν να αφυπνίσουν για τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα.
 Βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιούργησε η τρικομματική και τώρα δικομματική κυβέρνηση με προεξάρχουσα τη Ν.Δ., θεωρώ καθήκον μου να μην ακολουθήσω πλέον αυτόν τον δρόμο. Η αποχώρησή μου από τη σημερινή Ν.Δ. και τις πολιτικές της επιλογές, που καμία σχέση δεν έχουν με το όραμα του ιδρυτή της Κ. Καραμανλή, δεν έχει καμία σχέση με προσωπικά οφέλη ή πικρίες,(ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΑ  ΤΙΠΟΤΑ), αλλά με το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί το συγκεκριμένο κόμμα την οποία θεωρώ αδιέξοδη και εις βάρος της Πατρίδας μας.
Ήδη υπάρχουν διεργασίες για τη δημιουργία ενός  υγιούς πολιτικού σχηματισμού με πραγματικό όραμα και ανεξάρτητο, ρεαλιστικό και Εθνικά υπερήφανο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την παρακμή στην οποία βρίσκεται σήμερα, και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας που οι σημερινές πολιτικές τα οδηγούν σε κατάθλιψη και μαρασμό.
Με αυτούς τους πολιτικούς προβληματισμούς μετέχω σαν ιδρυτικό μέλος στο νέο κόμμα που δημιουργείται, στη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση(Νεα ΜΕ.Ρ.Α).
 Σε αυτό το μετερίζι αποφάσισα να αγωνιστώ έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό που θα επέλθει μόνο με την αλλαγή των δομών του κράτους, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ορθολογική διαχείριση και κυρίως με την αγάπη για την Ελλάδα, και όχι για τους δανειστές της.
Καλώ όλους τους συνοδοιπόρους στις παραπάνω σκέψεις και ιδέες, που διαισθάνομαι ότι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι της  Ελληνικής κοινωνίας , να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και υγιές που θα προέρχεται κυρίως από τη βάση και όχι από την κορυφή όπως γινόταν μέχρι τώρα.»
Νίκος Φωτέας 
Μηχανολόγος μηχανικός
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης« Πρωτοπορία»  
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου