4.7.13

Στο χωριό για διακοπές ,λόγω κρίσης ...


Του Γιώργου Παπαγεωργίου Επιστροφή στις ρίζες και για τις διακοπές επέβαλε η οικονομική κρίση, με πολλούς Έλληνες να καταφεύγουν στα χωριά τους για την καθιερωμένη θερινή ανάπαυλα.
Βλέπετε, πλέον τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία για πολλούς είναι πολυτέλεια. Ο Έλληνας , το μόνο πράγμα το οποίο επιθυμεί είναι να διασκεδάζει και να χαλαρώνει με την οικογένεια και φίλους.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί οι οποίοι διαθέτουν εξοχική κατοικία   και στο βουνό αλλά και σε κόποι νησί , έτσι τους δίνετε η δυνατότητα να απολαύουν όλες τις ομορφιές της χώρας μας χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα .
Χωρίς διακοπές θα μείνουν το φετινό καλοκαίρι 7 στους 10 Έλληνες. Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι, λόγω κρίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν ούτε για λίγες ημέρες. Η βενζίνη, τα έξοδα για φαγητό, αλλά και το ποσό που πρέπει να δαπανήσουν για τη διαμονή τους, τους απαγορεύουν ακόμα και να σκεφτούν τις καλοκαιρινές διακοπές. «Στα εξοχικά ή στους φίλους θα τη βγάλουμε και φέτος, αλλά μόνο για κάνα τριήμερο», λένε όλο και περισσότεροι πολίτες, που βλέπουν τα έξοδα να αυξάνουν διαρκώς και τα έσοδα να συρρικνώνονται.
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, το 69% των ερωτηθέντων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές. Το 21% φοβάται να κανονίσει τις διακοπές του για λόγους οικονομικής αστάθειας. Μόλις το 10% υποστηρίζει ότι δεν θα φύγει καθόλου το καλοκαίρι λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πάνω από το 70% εκείνων που θα αποδράσουν τελικά, έστω και για λίγες ημέρες, δηλώνει ότι θα επιλέξει ως προορισμό κάποιο εξοχικό σπίτι συγγενή ή φίλου .Οι οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν τους περισσότερους πολίτες να εκδράμουν μόλις για 4 ημέρες Μόνο το 15% των Ελλήνων θα κατορθώσει φέτος να κάνει διακοπές 2 εβδομάδων.
Λόγοι για τους οποίους οι έλληνες δεν πάνε διακοπές .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου