17.7.13

ΠΥΛΟΣ-Σημαντικές επαφές Καφαντάρη στην Αθήνα

Προσθήκη λεζάντας
Σειρά σημαντικών συναντήσεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης στην επίσκεψή του στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Αρχικά, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, στο γραφείο του, όπου και τον ενημέρωσε για την ολοκληρωμένη μελέτη ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων, την οποία έχει εκπονήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Με τη χρήση σύγχρονων εφαρμογών, τηλεμετρίας και αυτοματισμού θα επέλθει εκσυγχρονισμός του συνόλου του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο κ. Καφαντάρης έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα τη συγκεκριμένη μελέτη, προκειμένου ο ίδιος να προβεί σε πρόσκληση έργου αναλόγου θέματος στην οποία θα μπορέσει να ενταχθεί το προαναφερθέν έργο και να χρηματοδοτηθεί. Ο κ. Δασκαλάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα το πράξει.

Στη συνέχεια, ο κ. Καφαντάρης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Προϊστάμενο της Δ.Μ.Ε.Ο, τον Προϊστάμενο της Δ1 με κύριο θέμα την πορεία υλοποίησης του πλέον σημαντικού για το Νομό Μεσσηνία έργου, του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Το Υπουργείο από πλευράς του δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης και δημοπράτησης έως το προσεχές φθινόπωρο, του τμήματος Καλαμάτα-Ριζόμυλος. Τηρουμένου του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το Α’ τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η κατασκευή του προαναφερθέντος οδικού τμήματος. Επιπλέον, δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου, για άμεση δημοπράτηση της οριστικής μελέτης του τμήματος Ριζόμυλος-Σουληνάρι-Πύλος-παράκαμψη Πύλος-Μεθώνη, ώστε να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι άξονας προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στη συνέχεια της ημέρας, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρη και τους συνεργάτες του και συζήτησαν το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας της Πύλου και τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος. Ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε στη διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφέροντος ιδιωτών, η οποία θα ανοίξει άμεσα και εκτίμησε ότι ο προσδοκώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών θα είναι διάρκειας ενός έτους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου