18.7.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ξυλοδαρμός μετανάστη από …φασιστοειδές μπροστά σε δεκάδες λουόμενους

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
Ξυλοδαρμός μετανάστη μέχρι θανάτου…
Επίθεση μίσους από… φασιστοειδές μπροστά σε δεκάδες λουόμενους
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Κυριακή πρωί και οι παραλίες της Καλαμάτας ήταν γεμάτες κόσμο, μικρούς και μεγάλους που προσπαθούσαν να αντέξουν τη ζέστη της ημέρας, άλλος με βουτιές στη θάλασσα, άλλος πίνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό του κάτω από κάποια ομπρέλα.
Τέτοιες συνθήκες, η πολυκοσμία δηλαδή, είναι ιδανική για τους... Αγιάννηδες της πόλης, μετανάστες νόμιμους ή μη, να πουλήσουν την πραμάτεια που κουβαλούν. Άλλος κουλούρια, άλλος πειρατικά CDs, ό,τι έχει ο καθένας, μπας και βγάλει κάποια ευρώ «να σπρώξει» μία ακόμη ημέρα επιβίωσης.
Ένας από αυτούς βρέθηκε σε παραλιακό μαγαζί της Ναυαρίνου. Δε γνώριζε, όμως, ότι το συγκεκριμένο έχει τη φήμη ότι εκεί μαζεύονται κάποια φασιστοειδή και κάνουν το κομμάτι τους. Έτσι, όταν πλησίασε στο μαγαζί, κάποιος από αυτούς του επιτέθηκε με μοναδική λύσσα και μανία. Κλωτσιές, μπουνιές, όπως μπορούσε. Κι όταν δε χόρτασε τη μανία του, άρπαξε τον άτυχο μετανάστη και άρχισε να του χτυπάει το κεφάλι στις πέτρες. Θα μπορούσε κάλλιστα να τον είχε σκοτώσει.
Οι γύρω θαμώνες, μικροί και μεγάλοι, η αλήθεια είναι ότι αγανάκτησαν με αυτά που έβλεπαν, κανείς όμως δε βρήκε το θάρρος να κάνει μια κίνηση και να σταματήσει το μαρτύριο και τον ξυλοδαρμό του μετανάστη. Αυτοί που επενέβησαν ήταν κάποιοι φίλοι του φασιστοειδούς υπανθρώπου, οι οποίοι τον συμβούλεψαν «να μη χτυπά μπροστά στον κόσμο!».
Το γεγονός, βέβαια, δεν καταγγέλθηκε από κανέναν στην Αστυνομία, δεν καταγράφηκε καν. Αλλά πολλοί μου είπαν ότι και να γινόταν αυτό, δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» για την… εξαφάνιση των Πακιστανών από τα φανάρια της πόλης…

Απόψεις για ένα γεγονός

Πιστοί, μέχρι εκεί που δεν παίρνει, στις αρχές της Δημοσιογραφίας και του επαγγελματισμού, καταγράψαμε στο σημερινό «Θ» ένα γεγονός που συνέβη σε παραλιακό μαγαζί στην Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή, με τον ξυλοδαρμό ενός μετανάστη. 
Επειδή σε αυτή τη χώρα όλοι μας γνωρίζουμε- από λίγο ως πολύ - την ελληνική γλώσσα, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ δεν αναφέραμε, ούτε καν υπαινιχθήκαμε, ότι ο ιδιοκτήτης ή οι εργαζόμενοι είχαν σχέση με το επεισόδιο. Ούτε ότι ήταν δυνατό να εμπλέκονται στο επεισόδιο.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που επικοινώνησαν μαζί μας, χαρακτηρίσαμε ως «φασιστοειδές» το πρόσωπο που έκανε ό,τι έκανε.
Στον αντίποδα, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και από ανθρώπους που διάκεινται φιλικά στο «δράστη». Δεν έχει σημασία τι μας είπαν. Μαζί με όλα αυτά, σήμερα το μεσημέρι μάς επισκέφθηκε στα γραφεία της εφημερίδας ο ίδιος με τη σύζυγό του.
Άποψή τους είναι ότι αντέδρασαν, επειδή ο μετανάστης ήταν αρκετά φορτικός και κάποια στιγμή, μάλιστα, έβρισε στα αγγλικά τη γυναίκα του. Μας είπαν ότι αυτό που έγινε οφείλεται στον τρόπο που ενήργησε ο ξένος και μόνο. 
Μας σχολίασαν, επίσης, ότι δε δέχονται το χαρακτηρισμό «φασίστες», αλλά «εθνικιστές», υποστηρίζοντας ότι «αγαπάνε την πατρίδα και την πόλη τους». 
Ειπώθηκαν κι άλλα, που δεν έχουν, όμως, μείζονα σημασία. Οι παραπάνω δύο απόψεις, αυτή που καταγράψαμε εμείς και εκείνη του «πρωταγωνιστή», μπορούν να ερμηνευτούν από τον καθέναν όπως θέλει...

Α.Π.   -www.tharrosnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου