18.7.13

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΟΡΕΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Γράφει: Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
                 Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ
                 Μέλος UEPS-AIPS

Σε μία χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, και είναι εμφανής και αναγκαία όσο ποτέ η αντιμετώπιση της κρίσης θεσμών και αξιών, μέσα από το ποδόσφαιρο που συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον της κοινωνίας, δίνονται συχνά –πυκνά σοβαρές αφορμές όχι μόνο να προβληματιστούμε αλλά κυρίως να οπλιστούμε με δύναμη και αποφασιστικότητα και να αντιδράσουμε. 
Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να συμβεί για να μπει στην διαδικασία ο κόσμος που εμπλέκεται και αποφασίζει για τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου να βάλει αυστηρά κριτήρια επιλογής.
Εδώ και αρκετές ημέρες ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας μεταξύ άλλων διερευνώντας την υπόθεση «Στημένων πινάκων» διαιτησίας έχει καλέσει ως ύποπτο για κατάθεση τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας και μέλος του Δ. Σ της ΕΠΟ κ. Αριστείδη Σταθόπουλο. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη υπόθεση από την έρευνα του εισαγγελέα Κορέα έχουν προκύψει μαρτυρίες για προσπάθεια επηρεασμού ενώσεων πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Εισαγγελέας Κορέας διερευνά και αναζητά στοιχεία που θα συγκλίνουν στην συσχέτιση και μιας νέας υπόθεσης που έρχεται να ενισχύσει τις αρχικές μαρτυρίες. 
Πέρα από τις αποκαλύψεις του θέματος για τις μαρτυρίες δωροδοκίας σε ποδοσφαιρικές ενώσεις, , πρόεδρος ένωσης της βόρειας Ελλάδας όπως μου είπε η υπόθεση ξεκίνησε από την Δράμα όπου η εισαγγελία της πόλης διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για συγκεκριμένη καταγγελία. Μάλιστα πάντα με το ρεπορτάζ ο μπράβος που συνόδευε ηγετικά στελέχη της ένωσης έχει κάνει δήλωση του Ν.105 και υποστηρίζει ότι ήταν μπροστά στο χρηματισμό. Έγγραφες καταγγελίες επίσης υπάρχουν και από σωματεία που πήραν χρήματα για να ψηφίσουν αλλά και σωματεία που τα…επέστρεψαν.
Για την ιστορία να θυμίσω ότι ο κ. Άρης Σταθόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή καναλιού της Μεσσηνίας ειχε δηλώσει ότι θα αναλάμβανε πόστο συντονιστή των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας στην ΕΠΟ. Και για να είμαι σαφής και ξεκάθαρος  ρωτώ για μια ακόμη φορά τους συμπατριώτες μου που έχουν τις τύχες των ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού στα χέρια τους. Είναι τιμητικό για αυτούς; 
Εκφράζει τις ηθικές αρχές τους; 
Εκφράζει αυτά που πιστεύουν για το ποδόσφαιρο; να διαβάζουν αυτοί αλλά και τα παιδιά που παίζουν μπάλα ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ του τόπου μας παίρνει πρόσκληση από τον αθλητικό εισαγγελέα ως ύποπτος; Αν του; τιμά και τους εκφράζει και δεν τους προσβάλει αν όχι να τους εξαγριώνει ας τον πιστεύουν και ας τον ακολουθούν.
ΥΓ:
 Για το χαστούκι στην Πορτογαλία το 2004 πριν το ματς με την Ρωσία και την επιστολή της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ για τον κ. Σταθόπουλο, και για το πώς κέρδισε τον φίλο του Χατζηαποστόλου πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς στις εκλογές της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη θα σας γράψω σε άλλο…κεφάλαιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου