26.7.13

Τι απαντά στον Τσίπρα ο δημοσιογράφος

Την δική του εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα δίνει ο ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Michael Martens, έπειτα από τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Τσίπρα να διακόπτει την συνέντευξη επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου και που σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμπαν στη «γαλάζια μονταζιέρα».
Τα γεγονότα που αναφέρονται στην επιστολή εαν και εφόσον ευσταθούν εκθέτουν την Κουμουνδούρου μιας και θέτουν θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο ρεπορτάζ και τις πηγές του δημοσιογράφου.
Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκαν να δοθεί η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα δεν θα έπρεπε εκ των υστέρων να ανζητούν δήθεν «πληροφοριοδότες», όπως λέει ο γερμανός δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με την επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την υπεύθυνη τύπου του λέει πως αναγκάζεται να απαντήσει έπειτα από το δημοσίευμα της Αυγής αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή του στην οποία κατηγορείται για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό».
Ο γερμανός δημοσιογράφος στην επιστολή του ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την Καθημερινή και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποινοδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη.
Ο Michael Martens αναρωτιέται εάν αυτό είναι φυσιολογικό για την υπεύθυνη τύπου του κ. Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
Όπως αναφέρει μάλιστα στην επιστολή του όλες του οι ερωτήσεις βασίζονταν σε δημοσιεύματα της Αυγής και ομιλίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων.
Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει πως η επίμαχη ερώτηση που έκανε τον κ. Τσίπρα να εκραγεί για να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε 
«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ».
Σύμφωνα με τον Michael Martens αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται » αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, λέει ο γερμανός δημοσιογράφος, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».
Ο  δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ”ανήθικο” τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα».
Ο Michael Martens ενημερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα μέσα από την επιστολή του πως το κυριακάτικο φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα ενώ ζητά γραπτή απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα για να την συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ του.
newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου