4.7.13

Καλαμάτα: Στήν επικαιρότητα η δημιουργία «Διαστημικής πύλης »

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το εγχείρημα.
Ο δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει  κάθε δυνατή βοήθεια μέσω των Υπηρεσιών και του μηχανισμού που διαθέτει, ώστε να γίνει πράξη το όραμα του Καθηγητή  στην NASA Περικλή Παπαδόπουλου, για τη δημιουργία διαστημικής πύλης με έδρα το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Στή συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Καλαμάτας ο Δήμαρχος της πόλης  υποδεχόμενος το Μεσσήνιο Καθηγητή που διαπρέπει στις ΗΠΑ,δήλωσε: «Είμαι ευτυχής και υπερήφανος διότι υποδέχομαι έναν καταξιωμένο και μεγάλο επιστήμονα, διάσημο για τις επινοήσεις του», ενώ επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το εγχείρημα.
Ο Περικλής Παπαδόπουλος, Καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose της Καλιφόρνιας και επιστημονικός συνεργάτης της NASA στο ερευνητικό κέντρο Ames στην Καλιφόρνια, ευχαρίστησε το Δήμαρχο, σημειώνοντας πως ο Π. Νίκας είναι από τους πρώτους οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
Στην συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία διαστημικής πύλης, δηλαδή μιας βάσης για ειδικά αεροσκάφη τα οποία θα απογειώνονται, θα μπαίνουν στη στρατόσφαιρα, θα επανεισέρχονται στην ατμόσφαιρα και θα προσγειώνονται, έχοντας προσφέρει στους επιβάτες ένα σύντομο διαστημικό ταξίδι, έχει δύο εκδοχές: η πρώτη αντιστοιχεί σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και η δεύτερη σε περίπου 250 εκατ. ευρώ.
Τέτοια κέντρα έχουν ήδη δημιουργηθεί στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στο Las Cruces, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Το χρονοδιάγραμμα που θα απαιτηθεί είναι περίπου 2 χρόνια, δεδομένου ότι η βασική υποδομή, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, υφίσταται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου