18.7.13

Θυρανοίξια του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης και …παραλειπόμενα!

Αναγκάζομαι να εκφράσω δημόσια τη διαμαρτυρία μου για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζει το Υπουργείο Πολιτισμού  για τα θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου στη μεγαλοπρεπή πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης του οποίου η αναστήλωση βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.
Έντονο το ενδιαφέρον των Μεσσηνίων και όχι μόνο, για τον εξαίσιο αυτό χώρο που αποτελεί πολιτιστική μας κληρονομιά, όπου το μεράκι και η επιμονή του καθηγητή Αρχαιολογίας κ.Θέμελη  το έφερε στο φως και μας το χάρισε.
Έντονο όμως και το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση της εκδήλωσης  της 3ης Αυγούστου, αλλά 15 ημέρες πριν ίσως και περισσότερο , δεν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης εισιτηρίων πουθενά, τα οποία ως δια μαγείας εξαφανίσθηκαν από παντού, ακόμη και από τους χώρους που υποτίθεται θα διατίθενται. Ακούγονται διάφορα για μαζικές αγορές και μεταπωλήσεις που ελπίζω να μην ευσταθούν.
Το ότι στο Δήμο όπου διοικητικά υπάγεται αυτός ο αρχαιολογικός χώρος, δεν δόθηκε ουδεμία σημασία προκειμένου οι κάτοικοι που επιθυμούσαν να μπορέσουν παρευρεθούν  στη σημαντική αυτή εκδήλωση, έχει προξενήσει αλγεινές εντυπώσεις και μεγάλη δυσαρέσκεια.
Πληροφορίες φέρουν  ακόμη, φορείς που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση αυτή, να έχουν διαθέσει τα εισιτήρια σε  «δικούς» τους φίλους, γνωστούς , μάλιστα κάποιος επώνυμος ενεργώντας ως «ιδιοκτήτης» του ιερού αυτού χώρου των Μεσσηνίων, δίνει προσκλήσεις σε φίλους του , προσωπικούς ή κομματικούς , ενώ ακόμη και για το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης ,ουδείς  μερίμνησε να είναι διαθέσιμα τα ανάλογα εισιτήρια.
Επειδή οι πολίτες του Δήμου Μεσσήνης  αντιμετωπίσθηκαν ως …παρίες στο ζήτημα αυτό, διαμαρτύρομαι εντόνως και καλώ  τον αρμόδιο φορέα του Δήμου μας , να δώσει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο  εξηγήσεις , για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που αμαύρωσε μία τόσο σημαντική εκδήλωση πολιτισμού.

Μεσσήνη 18 Ιουλίου 2013

  Νικόλαος Κωνσταντέλος
 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεσσήνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου