20.6.13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ -Απάντηση σε δημοσίευμα του Newsmessinia !

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟ 18/6/2013 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΩΝ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τα έργα που αφορούν  θέμα δημόσιας υγείας είναι έργα που η  Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα σε ότι αφορά την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Σας ενημερώνουμε ότι για   το σκοπό αυτό η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει  χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης όπου απαιτείται και ότι με την υποβολή της σχετικής μελέτης από τη Δημοτική Αρχή ενεργεί άμεσα για την ένταξη και την ολοκλήρωση του σχετικού έργου.
Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις Δημοτικές Αρχές του τόπου είναι συνεχής και απρόσκοπτη για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της υλοποιεί έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ όχι μόνο μέσω του εγκεκριμένου ΕΣΠΑ αλλά και από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν δύο μέρες εξασφάλισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την μελετητική ωριμότητα του οδικού άξονα Αρεόπολη –Καλαμάτα μέσω των ΠΔΕ, ενός έργου που ενώνει την Ανατολική με τη Δυτική Μάνη και είναι διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθεια για την αναβάθμιση όλων των υποδομών της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Newsmessinia 

Αξιότιμοι κύριοι  της Περιφέρειας
Δεν αμφισβητούμε  τα έργα που έχετε αναγγείλει  και είτε είναι στις προθέσεις μας να το κάνουμε ….. αλλά το δημοσίευμα  είναι συγκεκριμένο και αφορά την προστασία της  υγείας  20.000 κατοίκων που υδρεύονται από το δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ » κατασκευασμένο πρίν ….Σαράντα χρόνια από αμιαντοσωλήνες .
Η απάντηση σας   «φωτογραφίζει  » σαν υπεύθυνους  για την μη ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα του συγκεκριμένου έργου αντικατάστασης του αγωγού τους δημάρχους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας .
Αναμένουμε  με την «ευαισθησία » ( σε θέματα δημόσιας υγείας) ,που διακρίνει τους συγκεκριμένους δημάρχους  (Καφαντάρη – Κόλια ) μία  απάντηση ,εάν είναι στις προθέσεις τους να υποβάλλουν μελέτη ένταξης ώστε να δοθεί ένα τέλος  σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά την υγεία των δημοτών τους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου