7.6.13

Economist-Ύφεση χτύπησε ακόμη και την πορνεία !!!

Η οικονομική ύφεση που έχει επηρεάσει σχεδόν όλα τα επαγγέλματα δεν άφησε ανέπαφο και το αρχαιότερο όλων, την πορνεία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Economist. 
Επαγγελματίες πόρνες στην Αγγλία ενημερώνουν πως έχουν αναγκαστεί να μειώσουν τις τιμές τους, κάποιες φορές ακόμα και κατά 50%, ούτως ώστε να προσελκύσουν πελάτες.
Παρόλα αυτά, η πελατεία παραμένει μειωμένη κατά ¾ σε σύγκριση με πέρυσι.
Επιπροσθέτως, ιδιοκτήτες ιδιωτικών χώρων στους οποίους λαμβάνουν χώρα οι σεξουαλικές συνευρέσεις, όπως αίθουσες μασάζ ή ιδιωτικά διαμερίσματα, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω του υψηλού ενοικίου και των εξόδων ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται να κατεβάσουν τις τιμές τους, με την ελπίδα να προσέλθει περισσότερος κόσμος και να αυξηθούν τα έσοδα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και οι αντίστοιχοι διαδικτυακοί τόποι έχουν πληγεί, αφού οι επισκέπτες τους έχουν λιγοστέψει κατά 1/3.
Μία ανεξάρτητη συνοδός υπογραμμίζει πως ο πληρωμένος έρωτας είναι πλέον πολυτέλεια, εφόσον οι ανάγκες για τροφή, ενοίκιο και πετρέλαιο διαφαίνονται ως πιο σημαντικές από τη σεξουαλική ικανοποίηση σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Συνεχίζει δηλώνοντας πως, προκειμένου να υπάρξει πελάτης, ρίχνει τις τιμές της κατά 20 με 30 λίρες.Οι καιροί που η πορνεία ήταν πλήρης απασχόληση έχουν πια περάσει, κυρίως όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις και χώρες. Ιερόδουλες σημειώνουν πως ο ανταγωνισμός στις μεγάλες πόλεις έχει ανέβει τόσο πολύ που κάποιες οδηγήθηκαν στο να κόψουν τις τιμές τους στο μισό επειδή στην αγορά φαίνεται να έχει επέλθει κορεσμός. Πιο συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο ανταγωνισμός δημιουργείται κυρίως λόγω της παρουσίας των μεταναστών, ενώ μία ακριβή συνοδός από το Εδιμβούργο τονίζει πως το κύμα νεοφερμένων στη δουλειά αποτελείται από φοιτήτριες ή προσφάτως άνεργες, οι οποίες διαθέτουν περισσότερες υπηρεσίες για χαμηλότερες αμοιβές.
Ωστόσο, άλλοι τομείς της βιομηχανίας του σεξ παραμένουν υγιή. Μία άλλη συνοδός από τη Σκωτία ισχυρίζεται πως η πελατεία δεν έχει στερέψει. Παρόλο που πολλές κοπέλες καταφεύγουν σε εκπτώσεις, ρίχνοντας τις τιμές τους, κάποιες φορές καταφέρνουν να τις ανεβάσουν και πάλι, αν δουν πως ο πελάτης δέχεται παζάρια. Κάποιες από τις φθηνότερες αίθουσες μασάζ είναι διαρκώς απασχολημένες, καθώς η χαμηλή τιμή τους τις κάνει ελκυστικές σε όσους βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Επιπλέον, ορισμένες καινούριες στο χώρο προσφέρουν οικονομικές υπηρεσίες, όπως τηλεφωνικό ή διαδικτυακό σεξ.
Όσον αφορά τους δρόμους, όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες και η ζωή πιο δύσκολη, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απελπιστικά. Η Georgina Perry, η οποία εργάζεται σε μία πτέρυγα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας που ασχολείται με εργαζόμενους του σεξ, δηλώνει πως ορισμένες πόρνες οι οποίες είχαν βρει χαμηλόμισθες δουλειές, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πορνεία λόγω της ανεργίας που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Οι ιερόδουλες των δρόμων χρεώνουν το πολύ 20 λίρες.
Πολλές από αυτές τις αλλαγές σκιαγραφούν την ευρύτερη αστάθεια της αγγλικής, αλλά και παγκόσμιας, οικονομίας. Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος στη βιομηχανία του σεξ είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες βιομηχανίες. Κοπέλες που είναι νέες στο αντικείμενο δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες των προσώπων τους, τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, όπως και προσφορές ριψοκίνδυνων υπηρεσιών. Ακόμα, στο κυνήγι των πελατών, οι πόρνες έρχονται αντιμέτωπες με άγνωστους και πιθανώς επικίνδυνους πελάτες. Γενικότερα, οι εργαζόμενοι του πληρωμένου σεξ διατρέχουν μεγαλύτερους κινδύνους έναντι μικρότερων αποδοχών.
 Μετάφραση από την Καθημερινή
: iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου