28.6.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Δημιουργία Ειδικής Πνευμονολογικής Μονάδας !

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος γνωστοποίησε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος να οργανώσει και να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Ειδική Πνευμονολογική Μονάδα στο πλαίσιο των υφισταμένων Παθολογικών Κλινικών.
Ειδικότερα :
Ένα από τα θέματα τα οποία η Διοίκηση είχε συμπεριλάβει στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, ήταν πάντα η δημιουργία ενός Πνευμονολογικού Τμήματος που προέκυπτε μέσα από την ανάγκη των πάρα πολλών πνευμονολογικών περιστατικών που νοσηλεύονταν και συνεχίζονται να νοσηλεύονται καθημερινά στις δύο παθολογικές κλινικές συν αυτά που προέρχονται από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τους συνεργάτες γιατρούς παθολόγους και πνευμονολόγους και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία συνεργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά πάνω στο θέμα αυτό και ομόφωνα συναποφασίστηκε να διεκδικηθεί η δημιουργία μιας Ειδικής Πνευμονολογικής Μονάδας 10 κλινών στο πλαίσιο της λειτουργίας των δύο υφιστάμενων Παθολογικών Κλινικών.
Η πρόταση αυτή έχει διττό στόχο: από την μια να αποφορτιστεί ο μεγάλος όγκος των συγκεκριμένων περιστατικών που νοσηλεύονται στις παθολογικές κλινικές και από την άλλη οι ασθενείς αυτοί να εισπράττουν -επιστημονικά και ιατρικά- καθημερινά και συστηματικά την αυξημένη φροντίδα και τις υπηρεσίες των ειδικευμένων πνευμονολόγων του Νοσοκομείου μας.
Σήμερα η πρόταση αυτή που φέρει πια την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έχει διαβιβαστεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την σύμφωνη γνώμη και βέβαια στο Υπουργείο Υγείας για την έγκριση και την τροποποίηση του Οργανισμού.
Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας συμπατριώτη μας κο Παναγιώτη Κατσίβελα για την βοήθειά του και την στήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας που υπηρετεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο το αγαθό της Υγείας, αναζητώντας καθημερινά και με προθυμία, στο πλαίσιο της συλλογικής δουλειάς και συνεργασίας, τους τρόπους εκείνους που θα επιφέρουν καλύτερο συντονισμό και οργάνωση και εν τέλει καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους συμπατριώτες μας.
Στόχος είναι το Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί όλες εκείνες οι διαδικασίες και να είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία η νέα Ειδική Πνευμονολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου