20.6.13

Η Ευρώπη συμπαραστέκεται με τάνγκο στους Τούρκους διαδηλωτές

Χορευτές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης θα χορέψουν τάνγκο σε δρόμους και πλατείες απόψε - ακριβώς στις 21:30 - με την ίδια μουσική, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί. 
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις συγκαταλέγεται και η Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να χορέψουν περισσότεροι από 100 χορευτές. Οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να χορέψουν μπροστά στην ΕΤ3, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια νότα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΡΤ. Όλες οι εκδηλώσεις θα βιντεοσκοπηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλμ με τη συρραφή των βίντεο, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Η ιδέα ξεκίνησε έπειτα από μια υπαίθρια μιλόνγκα (βραδιά τάνγκο), που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γκεζί από τους Τούρκους διαδηλωτέ, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η μουσική που θα χορέψουν αποτελείται από τέσσερα κομμάτια, ένα τουρκικό, με τίτλο "Sevdim bin genc kadini" (Αγάπησα μια νέα γυναίκα), ένα ελληνικό, με τίτλο "Ας ερχόσουν για λίγο", ένα αργεντίνικο, με τίτλο "Todos es amor" (Όλα είναι έρωτας) και ένα ιταλικό, με τίτλο "La liberdad" (Η ελευθερία).
Η εκδήλωση μπροστά στην ΕΤ3 θα αρχίσει στις 20.00 και θα ολοκληρωθεί στις 10.30, ενώ το τμήμα που θα βιντεοσκοπηθεί θα αρχίσει ακριβώς στις 21.30.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου