7.6.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Πλήθος παραβάσεων σε ενεχυροδανειστήρια και επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων

Κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις και εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων, καθώς και σε ενεχυροδανειστήρια, όπου διαπίστωσαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων και ανασφάλιστη εργασία.
Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους που έγιναν σε εταιρείες εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap) εντόπισαν: 

Σε δύο ατομικές επιχειρήσεις στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκε η λειτουργία τους χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια. 
Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι και των δύο επιχειρήσεων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας.
Επιπλέον, στην πρώτη επιχείρηση, διαπιστώθηκε και διοικητική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, που αφορά στη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων.
Σε εταιρεία στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου και διοικητική παράβαση, ως προς τη μη υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ΄ τρίμηνο του 2012 και το α΄ τρίμηνο του 2013.
Επιπλέον, συνελήφθη ένας υπάλληλος της εταιρείας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του προκαταρκτική παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο.
Επιπλέον, σε άλλη εταιρεία στο Μελιγαλά, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
Κατά τους ελέγχους που έγιναν σε ενεχυροδανειστήρια εντόπισαν: 

Στην έδρα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης, ενώ προέκυψε και η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
Σε υποκατάστημα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη υποβολή Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το α' τρίμηνο 2013 και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης.
Σε άλλο ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας του, πράξη για την οποία υποβλήθηκε σχετική έκθεση αρχής από την Ασφάλεια Καλαμάτας και τέλος, σε άλλη ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου