19.6.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ο Κύρτσος ανοίγει ...μπάρ στην Γιάλοβα !

Νυχτερινές διεξόδους στο αδιέξοδο που έφερε η οικονομική κρίση στον χώρο των media βρήκε η οικογένεια Κύρτσου, αφού μετά τις εκδόσεις μπαίνει δυναμικά στη νύχτα με μπαρ και εστιατόρια σε Αθήνα, Μύκονο και Μεσσηνία 

«Μπαίνω στη νύχτα» είναι η κουβέντα του υιού Κύρτσου που αιφνιδιάζει τον πατέρα του. Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου είναι επηρεασμένη από το σοκ της είδησης: «είσαι τρελός!». Εννέα μήνες αργότερα ο Γιώργος Κύρτσος αναθεωρεί. Ο γιος του έχει ανοίξει το «Mouky Cocktail Bar» στο χρυσοφόρο, όπως αποδείχτηκε, πόστο της Νέας Ερυθραίας, το αποκαλούμενο και ως «Νησί».

Ηταν η εποχή που βίαια επεισόδια ξεσπούσαν στο κέντρο της Αθήνας λόγω της ψήφισης των μνημονίων. Το κλίμα μόνο θετικό δεν έμοιαζε για νέες επιχειρήσεις, ειδικότερα στον χώρο της ψυχαγωγίας. Παρ’ όλα αυτά το εκτός αθηναϊκού κέντρου -σχεδόν λιλιπούτειο- μπαρ, με την κόζι ατμόσφαιρα και διακόσμηση και τους πολλούς πίνακες ζωγραφικής της κυρίας Μίνας Βαλυράκη -αναρτημένους μέχρι και στο ταβάνι- σημειώνει επιτυχία. Τα ικανοποιητικά νούμερα στις εισπράξεις από την αθρόα προσέλευση νεαρής, κυρίως, πελατείας αποσβένουν σύντομα το αρχικό κόστος επένδυσης. Και μια κερδοφόρα επιχείρηση μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από έναν καλό οικονομολόγο όπως ο Γιώργος Κύρτσος. Πόσο μάλλον όταν αυτή ανήκει στον γιο του εκδότη και δημοσιογράφου. Αλλωστε ο νεαρός Χρήστος Κύρτσος αποδεικνύεται μέσα από τη δουλειά ικανός μάνατζερ όχι μόνο σε όσα αφορούν τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά και σε όσα έχουν να κάνουν με το χονδρεμπόριο εδεσμάτων και οινοπνευματωδών. Αναπόφευκτα οι αρχικές επιφυλάξεις του πατέρα του για τις επιχειρηματικές ενασχολήσεις του βαθμιαία υποχωρούν, παρότι διατηρεί τις πάγιες αντιρρήσεις του για την εμπλοκή του γιου του σε ό,τι θεωρεί ο ίδιος «νύχτα». Αλλωστε η δραστηριοποίηση στον χώρο της ψυχαγωγίας, της εστίασης και του εμπορίου τροφίμων και ποτών δεν είναι κατ’ ανάγκη νυχτερινή. Κάπως έτσι γεννάται η ιδέα να χρησιμοποιηθούν -έπειτα από συμφωνία πατέρα και γιου- τα 35 ιδιόκτητα φορτηγάκια διανομής της «City Press» και της «Free Sunday» για να μοιράζουν, εκτός των άλλων, κρασιά, αναψυκτικά και αλκοόλ στα μπαρ της Αθήνας. Μια νέα επιχείρηση διανομής στήνεται στο άψε σβήσε στη Λαμία, στις αρχές του έτους - από κει κατάγεται η σύζυγος του εκδότη, καθηγήτρια πανεπιστημίου, η κυρία Αμαλία Καραγκούνη.
 Ο Γιώργος Κύρτσος θα πει τότε στον γιο του Χρήστο: «Οι κινήσεις σου είναι έξυπνες. Θα πρέπει να τη συνεχίσεις αυτή τη δουλειά». Ετσι, όχι μόνο τον επιβραβεύει, αλλά σταδιακά αρχίζει να δραστηριοποιείται και ο ίδιος. Αναζητά χώρο για το επόμενο επιχειρηματικό άνοιγμα, χρησιμοποιεί τις επαφές του και πολύ σύντομα εντοπίζει μια καλή ευκαιρία ανάμεσα σε εκείνες που του προτείνει ο γιος του. Το «Private Resort Costa Ilios» στη Μύκονο φαντάζει εξαιρετική περίπτωση. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από 170 ιδιόκτητες βίλες εκλεκτών και επώνυμων ιδιοκτητών, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης. Ωστόσο το συγκρότημα πάσχει στον τομέα των υπηρεσιών επιτόπιας εστίασης. Ο Χρήστος έχει ήδη έτοιμο το επιτυχημένο know how από το στέκι της Νέας Ερυθραίας και εφαρμόζει στο «Costa Ilios» τη συνταγή προσαρμοσμένη στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών της Μυκόνου. Χωρίς καθυστέρηση ανοίγει το «Boozeroo Cocktail Bar», καθώς και ένα εστιατόριο-ταβέρνα, το «Foodie», ενώ στις προθέσεις του είναι να λειτουργήσει εκεί και ένα delicatessen παντοπωλείο.
Στο καινούριο πρότζεκτ αναλαμβάνει ρόλο και η συγγενής από την οικογένεια της συζύγου του Γιώργου Κύρτσου, η κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου, η οποία επιμελείται τις γεύσεις και το στήσιμο του εστιατορίου. Οι παραθεριστές του «Costa Ilios» εκπλήσσονται πλέον ευχάριστα όταν διαπιστώνουν ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους νέους επιχειρηματίες τούς ακολουθούν μέχρι και 100 μέτρα πιο πέρα, στην ιδιωτική και αμμώδη παραλία του συγκροτήματος. Τα παλιομοδίτικα τάπερ και οι αυτοσχέδιες πατέντες που μέχρι πρόσφατα κρατούσαν το φρέντο στη σωστή θερμοκρασία ήδη αποτελούν παρελθόν. Παράλληλα, ο επινοητικός επιχειρηματικά Χρήστος Κύρτσος δεν άφησε άλλη μια ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη. Από καιρό λοιπόν είχε διαπιστώσει ότι στη Γιάλοβα της  Μεσσηνίας, κοντά στην Πύλο -στο πρώτο σημείο θερινού συνωστισμού μετά το υπερπολυτελές «Costa Navarino»-, δεν υπήρχε ένα εναλλακτικό μπαρ αξιώσεων για να φιλοξενήσει -μεταξύ άλλων- και τους σέρφερ των κυμάτων του νοτίου Ιονίου. Σέρφερ και ο ίδιος, γνώριζε τις απαιτήσεις ενός κοινού που θέλει να χαλαρώσει με ένα ποτό και καλή μουσική μετά τις ανεμοδαρμένες θαλάσσιες διαδρομές με την ιστιοσανίδα. Ετσι, στα τέλη του περασμένου Απριλίου ανοίγει στη Γιάλοβα ένα cocktail bar και το βαφτίζει «Blow», όνομα που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει παλιότερα κατά την έκδοση ενός εβδομαδιαίου free press περιοδικού. Το μπαρ από την αρχή κιόλας έχει επιτυχία, καθώς οι ντόπιοι πελάτες πέραν της ξεχωριστής μουσικής ανακαλύπτουν ότι ο δυόσμος, εκτός των άλλων, αποτελεί το βασικό συστατικό του μοχίτο. Τη διακόσμηση του «Blow», αλλά και την κατασκευαστική την ανέλαβε η μητέρα του.
Ωστόσο, ούτε αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η τελευταία επέκταση της οικογένειας στον χώρο της διασκέδασης. Πιο πρόσφατο εγχείρημα είναι το μεζεδοπωλείο που στήνεται αυτές τις μέρες στη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Αναπτύσσεται σε χώρο 150 τ.μ. και θα φέρει την επωνυμία «Σκάντζα», ενώ η επένδυση υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 150-200.000 ευρώ. Εδώ πρόκειται να συμμετάσχει ενεργά όλη η οικογένεια. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το κομμάτι των υψηλότερων δημοσίων σχέσεων θα το αναλάβει προσωπικά ο Γιώργος Κύρτσος. Το παραδέχεται άλλωστε και ο γιος του, που θα πει: «Δεν είναι μόνο οι παρέες του που θα το τιμήσουν, αλλά και η παρουσία του ίδιου θα βοηθήσει σημαντικά. Πρέπει να δείτε πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος έξω. Πολλοί τον πλησιάζουν και τον ρωτούν για ζητήματα που αφορούν στην πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ εκείνος είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει».
protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου