8.6.13

ΚΑΙΡΟΣ-Καλοκαιρινο τοπίο με φθινοπωρινές μπόρες

Φαίνεται πως το καλοκαίρι φέτος θα αργήσει να έρθει αφού μέχρι περίπου τις 20 Ιουνίου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες χωρίς αξιόλογες ζέστες (το πολύ μέχρι 32-33 βαθμούς οι μέγιστες), ενώ παράλληλα οι μεσημεριανές μπόρες θα είναι σχετικά συχνές όχι μόνο σήμερα Σάββατο αλλά και από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Κώστα Λούτα ο καιρός στην Ελλάδα σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα έχει ως εξής:

Ο καιρός στην Ελλάδα

 
Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από την Κυριακή έως και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα εκδηλώνονται μεσημεριανές μπόρες κατά τόπους (κυρίως στα ορεινά τμήματα), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς.

Από την ερχόμενη Τετάρτη (12 Ιουνίου) μέχρι και την Παρασκευή (14 Ιουνίου) οι μεσημεριανές αυτές μπόρες θα γενικευθούν σε ένα μεγάλο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4-5 βαθμούς. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Το Σάββατο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά , αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις Κυκλάδες, Κρήτη καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Ιόνιο ΒΔ μέχρι 6 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΔ 3-5 και στο ΝΑ Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου