9.5.13

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του blogger Γ. Κανταρτζόπουλου

Συγκίνηση στο πανελλήνιο προκάλεσε ο θάνατος του πατρινού blogger Γιώργου Κανταρτζόπουλου, που κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Ροΐτικα, μέσα σε κλίμα οδύνης.
Ο άτυχος νέος πέθανε την επομένη της ονομαστικής του εορτής, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Ο οποίος με περίσσιο θάρρος και χιούμορ θέλησε την εμπειρία του από τη μάχη με τον καρκίνο να την μοιραστεί δημόσια, μέσω του blog που είχε δημιουργήσει (www.georgekant.com) και της ειδικής στήλης c-answer.
Η πρώτη του ανάρτηση για τη διάγνωση του καρκίνου (έπασχε από σπάνια περίπτωση λεμφώματος non Hodgkin) ήταν συγκλονιστική:
«Ολα άρχισαν τον Απρίλιο. Μετά από μερικές από τις ωραιότερες μέρες που είχα τα τελευταία χρόνια, ήρθε η ώρα για την αντίδραση του σύμπαντος στις όμορφες μέρες ενός ασήμαντου κόκκου.
Αρχισα να έχω αίσθηση βάρους στο κεφάλι. Σαν να προσπαθείς να σηκώσεις ένα βαρύ έπιπλο και από την υπερπροσπάθεια κοκκινίζεις και χάνεις την ανάσα σου. Δεν έδωσα σημασία αλλά η αύξησή του πόνου τις επόμενες μέρες ήταν εκπληκτική. Το πάθαινα ακόμα και σε άσχετες φάσεις, εκεί που έπινα καφέ. Πιο εκπληκτικό, βέβαια, ήταν το γεγονός ότι έκανα μετακόμιση για έναν φίλο μου μέσα σε όλα αυτά και κάθε κούτα που σήκωνα νόμιζε ότι θα γίνω ένας κόκκινος Hulk ή κάτι τέτοιο, καθώς γινόμουν πιο κόκκινος και από αριστερή ντομάτα σε κήπο αριστερού αγρότη. Πιο κόκκινος και από πισινό πιθήκου που τον έχει ήδη τιμωρήσει στριμμένη κυνηγός με βέργα.
Εφόσον επέζησα τη μετακόμιση πήρα σβάρνα τα νοσοκομεία.
Πήγα όντως σε έναν γιατρό στην Νέα Σμύρνη, ο οποίος πραγματικά ασχολήθηκε. Μου έκανε καρδιογράφημα, στο οποίο έγραψα 110 παλμούς, οπότε μου έγραψε υπέρηχο καρδιάς, τον οποίο και έκανα άμεσα την επόμενη μέρα. Ο υπέρηχος έδειξε ότι είχα υγρό στο περικάρδιο μεσαίας ποσότητας το οποίο ήθελε αντιμετώπιση».
thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου