3.5.13

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ-Όπου φύγει -φύγει ....

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ....
Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για την πασχαλινή περίοδο. Οι πολίτες εγκαταλείπουν μαζικά τα αστικά κέντρα με κάθε μέσο, για να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας στην επαρχία.
Αυξημένη είναι από την Μ. Τετάρτη η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με την Τροχαία μέχρι σήμερα τα διόδια έχουν περάσει περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. Σε ισχύ είναι και τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κίνησης των εκδρομέων.
Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Τα πλοία για Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες αναχώρησαν με πληρότητα 100%, ενώ ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης ήταν το γεγονός ότι αρκετοί που αναζήτησαν εισιτήριο την τελευταία στιγμή έφυγαν από το λιμάνι απογοητευμένοι. Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κων. Μουσουρούλη, που επισκέφθηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας η κίνηση φέτος είναι αυξημένη κατά 25%.
Μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων από τα λιμάνια έχει πάρει το λιμενικό σώμα.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ. Από τον σταθμό στον Κηφισό έχουν ήδη αναχωρήσει περισσότεροι από 100.000 επιβάτες. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 421 δρομολόγια, τα 100 έκτακτα, ενώ αύριο Μ. Σάββατο 260 δρομολόγια, τα 30 έκτακτα.
 Ούτε μια άδεια θέση δεν υπήρχε στα χθεσινά δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ ελάχιστα είναι για σήμερα τα εισιτήρια που απομένουν, παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις ήταν αυξημένες κατά 15%.
 Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων του ΟΣΕ και του προαστιακού αναμένονται από τις 18:00 του Μ. Σαββάτου μέχρι και τις 12:00 της Μ. Δευτέρας λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
 Ενισχυμένη είναι η κίνηση και στα αεροδρόμια. 364 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άλλες 357 είναι προγραμματισμένες για το Μ. Σάββατο, από τις οποίες οι 18 είναι έκτακτες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου