3.5.13

Έπιασαν δραπέτη των φυλάκων Τρικάλων - Πέταξε χειροβομβίδες στους ΔΙ.ΑΣ.

- Παραλίγο μακελειό σε ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι
- Ευτυχώς δεν έσκασαν οι χειροβομβίδες που πέταξαν εναντίον αστυνομικών
- Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο ληστή

Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Καρπενησίου 25 στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, την ώρα που οι δύο δράστες βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, έγιναν αντιληπτοί από την ομάδα ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις λέγοντας πως οι δύο δράστες είναι βαριά οπλισμένοι.

Όπως αναφέρει το newsit, όταν οι δράστες βγήκαν από το σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τους φώναξαν “ακίνητοι”. Εκείνοι όμως πέταξαν τρεις χειροβομβίδες οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έσκασαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δράστες ο οποίος τους δήλωσε ότι ονομάζεται Λίτα. Ο Λίτα είναι καταζητούμενος από την αστυνομία καθώς είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχε και στην καταδίωξη στα Ίσθμια κατά την οποία σκοτώθηκε η 25χρονη Κατερίνα.


 Η απόδραση από τις φυλακές

Το βράδυ της 22ης Μαρτίου οι φυλακές Τρικάλων θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη. Δύο βαν και ένα αυτοκίνητο προσεγγίζουν την εξωτερική μάντρα και ανοίγουν πυρ κατά των εξωτερικών φρουρών. Την ίδια ώρα 11 κρατούμενοι καταφέρνουν να αποδράσουν. Τρεις συνελήφθησαν μέσα σε λίγα 24ώρα και οι υπόλοιποι οκτώ αναζητούνταν από την ΕΛΑΣ.

Καρτέρι θανάτου για την Κατερίνα

Στις 30 Μαρτίου τρεις κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε ταβέρνα στη Μάνδρα. Από εκεί αρπάζουν το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και εξαφανίζονται. Λίγη ώρα μετά εντοπίζονται στην εθνική οδό από αστυνομικούς, ακολουθεί καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών. Μία από τις σφαίρες των επικίνδυνων κακοποιών σκοτώνει την 25χρονη Κατερίνα, που επέστρεφε σπίτι της με το αυτοκίνητο της μετά τη δουλειά. Τα ίχνη τους χάθηκαν και τότε και με ένα άλλο αυτοκίνητο επιστρέφουν πάλι στη Μάνδρα.

Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Μάνδρα

Στις 18 Απριλίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίζουν ένα λευκό αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες στη Μάνδρα. Κάνουν νόημα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί όμως απαντούν με πυροβολισμούς. Και σε αυτή την περίπτωση ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς, που εντοπίζουν το αυτοκίνητο στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας.

Σήμερα εμφανίστηκαν στο Περιστέρι και συνελήφθη ένας από αυτούς. Οι αρχές εκτιμούν ότι και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην Αττική.
LITA ή DREBATA (Ον) ERMAL ή LITOR του DULEIMAN ή DEO και της FITNETE , ο οποίος γεννήθηκε την 02-02-1978 στην Αλβανία .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου