16.5.13

Ανοίγει αύριο η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στη «μάχη» για την διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ρίχνονται από αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν , όπως πάντα, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας).
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα  20 Μαΐου με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Παράταση προθεσμίας για την απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password)
Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, διακόπηκε  προσωρινά από τις 27-4-2013 ως και 31-5-2013 λόγω των διακοπών του Πάσχα και  της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3  Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28  Ιουνίου, ανακοινώθηκε σήμερα απ το υπουργείο Παιδείας.
 Ολοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.    
    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις  κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί (περί τα μέσα Ιουνίου).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου