16.5.13

Πουλήθηκε η μυστική συνταγή της κοκα-κόλα για 15 εκατ. δολλάρια!





Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό ότι ένας έμπορος αντικών από τη Γεωργία κατάφερε να βρει τη μυστική συνταγή της κοκα-κόλα και να την βγάλει προς πώληση στο e-bay.

Είχε γίνει τότε γνωστό πως η τιμή πώλησης ανερχόταν στα 15 εκατ. δολλάρια! Το όνομα του εμπόρου αντικών που ισχυρίζεται ότι κρατά στα χέρια του το μαγικό χαρτάκι, Κλιφ Κλουτζ. Σύμφωνα με τον ίδιο η μυστική συνταγή της Coca-Cola βρέθηκε τυχαία στα χέρια του, όταν, για επαγγελματικούς λόγους αγόρασε ένα κιβώτιο με παλιά έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο έμπορος, βρισκόταν και η συνταγή του διάσημου αναψυκτικού.

Αμεση ήταν και η αντίδραση της εταιρείας η οποία φυλάει την αυθεντική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού που δημιουργήθηκε το 1886, από τον φαρμακοποιό Τζον Πέμπερτον σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola στην Ατλάντα. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Coca-Cola το έγγραφο που έχει στην κατοχή του ο Κλιφ Κλουτζ μπορεί να φέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.

Αληθινή ή ψεύτικη, παρόλα αυτά η συνταγή πουλήθηκε όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία και έτσι ο κύριος Κλουτζ βρέθηκε ξαφνικά με 15 εκατ. δολλάρια στην τσέπη του!
πηγη

pestanea

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου