18.4.13

Η ΕΛΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΩΤΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ USB ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ


  • Κατατέθηκε η έκθεσή για τον υπολογιστή του πρώην Mr ΣΔΟΕ
  • Ο Παπακωνσταντίνου του έδωσε το USB χωρίς τα 3 ονόματα των συγγενών του
  • Ο Διώτης έφτιαξε και άλλο USB που βρίσκεται σε άγνωστα χέρια
  • Aνοιξε 1.972 αρχεία, ενώ ο ίδιος είχε πει: «Είδα μερικά»
    Στα χέρια της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται το πόρισμα της Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας από την εξέταση του φορητού υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, στον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει το επίμαχο USB με τη λίστα.
    Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό
    • Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να περιέχονται σε αυτήν τα ονόματα – αρχεία των τριών συγγενών του
    • Ο κ. Διώτης έχει ανοίξει, άγνωστο αν έχει επεξεργαστεί κιόλας τουλάχιστον 1.972 από τα συνολικά 2.059 αρχεία της λίστας ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είδε μόνον λίγα και μάλιστα δειγματοληπτικά.
    Στον υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει τοποθετηθεί συνολικά 23 USB από τα οποία τα 3 έχουν σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Το ένα είναι αυτό που παρέλαβε από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Το δεύτερο είναι το αντίγραφο που έφτιαξε -όπως έχει ήδη δηλώσει- ο κ. Διώτης και στη συνέχεια παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (είναι το ίδιο USB που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια εστάλη στη Δικαιοσύνη).
    Υπάρχει όμως ακόμη ένα αντίγραφο USB που δημιουργήθηκε από τον ίδιο υπολογιστή και αγνοείται η τύχη του.
    Υπενθυμίζεται πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έχουν κατηγορήσει σχεδόν ευθέως τον κ. Διώτη ότι είναι αυτός που διοχέτευσε τη λίστα Λαγκάρντ στον Τύπο με τη βοήθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
    iefimerida.gr


  • ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αρχειοθήκη ιστολογίου