4.4.13

Dealer φωτοβολταικών ο Τσίπρας στην Πελοπόννησο ;

Καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για διασύνδεση Τσίπρα με επιχειρηματίες για τα φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο!!!
Μείζον θέμα προκύπτει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα μετά τις σοβαρές καταγγελίες και σχεδόν ευθείς υπαινιγμούς για διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλοεπιχειρηματίες στις οποίες προχώρησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή για τις επενδύσεις.
«Η διαπλοκή ξεκινά από την αξιωματική αντιπολίτευση» κατήγγειλε. 
Ο Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην επενδυτική πρόταση της DEUTSCHE AEOLIA για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πελοπόννησο, η οποία είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 13.907.250 ευρώ από την DEUTSCHE BANK, αλλά δεν προχώρησε.
Στην επένδυση αυτή είχε αναφερθεί στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας προκειμένου να δείξει ότι ..
η κυβέρνηση εμποδίζει τις ξένες επενδύσεις εις όφελος των, όπως έλεγε, διαπλεκόμενων Ελλήνων επιχειρηματιών.
«Για πολλούς εντός και εκτός βουλής αποτέλεσε έκπληξη η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει συγκεκριμένη επένδυση πριν ένα μήνα από αυτό εδώ το βήμα» είπε ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε, στοχεύοντας τον κ. Τσίπρα:  «Ηταν η περίοδος που προσπαθούσε παράλληλα με τις υποκλίσεις του ΔΝΤ τον Σόιμπλε και τα αμερικανικά λόμπι να πείσει τους νοικοκυραίους ότι δεν είναι αντίθετος με όλες τις επενδύσεις. Επέλεξε λοιπόν «όπως είχε προκληθεί» μία επένδυση και μάλιστα γερμανικών συμφερόντων για να είναι υποθέτω, πιο πειστικό και προς τη Γερμανία και προς την επιχειρηματικότητα».
Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπάνω, ο κ. Κεγκέρογλου έριξε τη «βόμβα»: «Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει, που ίσως εξηγεί και το «γιατί αυτή την επένδυση», κάτι που αγνοούν οι πολίτες ότι καταστρέφεται το περιβάλλον της Πελοποννήσου και εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, αν δει κανείς ότι εκτός από το 80% της γερμανικής συμμετοχής, ποιοι από την Ελλάδα έχουν το 20%».
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο 20% του μετοχικού σχήματος της Deutsche Aeolia μετέχουν  με 30,97% ο Βασίλης Γκρίσιν, με 15,65% ο Βασίλης Κακούσιος, 14,97% η Ιντρακόμ κατασκευές, 14,97% η Ιντρακόμ Holdings και περίπου το 25% είναι σε ελεύθερη διακύμανση.

Όπως  αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με την υπ αριθμ 699/2012 απόφαση της, είχε καρακτηρίσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Πελοποννήσου ως κορεσμένο. Έκτοτε σταμάτησε η χορήγηση αδειών παραγωγής για σταθμούς ΑΠΕ σύμφωνα με τον κανονιοσμό Αδειών Παραγωγής. Επιπλέον επεσήμανε πως οι εν λόγω περιοχές στις οποίες ήθελε να επενδύσει η γερμανική εταιρεία και την οποία επένδυση ήθελε να «ξεκολλήσει» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορούν «όχι απλά σε προστατευόμενες περιοχές αλλά και σε ζώνες ειδικής προστασίας, αποκλεισμού, όπου δεν θα επιτρέπεται η χωροθέτηση αιολικών σταθμών».
Ο Β. Κεγκέρογλου υπενθύμισε ακόμη ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εκ των οποίων ο ένας είναι ο βουλευτής Θ. Πετράκος) είχαν ψηφίσει εναντίον της επένδυσης.
«Εγώ καταλαβαίνω πως ένιωσε ο συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Πετράκος όταν άκουσε τον αρχηγό του να προμοτάρει επενδύσεις σε οικότοπους, τις οποίες ο ίδιος είχε καταψηφίσει ως περιφερειακός σύμβουλος» είπε δηκτικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Κυβερνητικά στελέχη και κόμματα κατηγορούνται συνεχώς για διαπλοκή και πολλές φορές δικαίως. Η εταιρεία Aeolia έχει υποβάλλει επενδυτική πρόταση για να λάβει άδεια από τη ΡΑΕ για τους νομούς Λακωνίας και Αρκαδίας, μετά από 122 άλλες προτάσεις συνολικής ισχύος 3000 MW.
 Η κατά παρέκκλιση εξέταση του αιτήματος αυτού είναι ή δε είναι ατόπημα. Οι θολές παρεκκλίσεις δημιουργούν «κλειστά» συστήματα, άνομης εξουσίας, που εκμεταλλεύονται το δημόσιο και τους σωστούς επιχειρηματίες. Πρέπει να βάλουμε οριστικό τέλος στην πελετειακή σχέση πολιτικής – δημοσίου και επιχειρηματικότητας» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Κεγκέρογλου και κατέληξε:  
«Οι δυνάμεις όμως της συντήρησης και της αδράνειας ανθίστανται τυφλά σε κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση. Κρατική γραφειοκρατία και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μαζί με τους πολιτικούς της συντήρησης, δεξιούς και αριστερούς συνεχίζουν να θέτουν εμπόδια»....moriasnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου