26.4.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το Κ.Υ Αγίου Νικολάου !!!

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν σήμερα Παρασκευή 26.4.2013 οι εργασίες βελτίωσης κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης  στο Κ.Υ Αγίου Νικολάου συνολικού προϋπολογισμού 121.800 ευρώ. 
Θυμίζουμε ότι πριν από τρεις ημέρες είχαν παραδοθεί οι αντίστοιχες εργασίες ουσιαστικής αναβάθμισης στο Κ.Υ Πύλου προϋπολογισμού 234.000 ευρώ.
Η αναγκαιότητα της υλοποίησης των ανωτέρω έργων ήταν καταγεγραμμένη χρόνια τώρα με δεδομένο μάλιστα τη μεγάλη συμβολή των  δύο
Κέντρων Υγείας στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών  στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες και δη τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση του πληθυσμού.
Θυμίζουμε ότι το έργο κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης στο Κ.Υ Αγίου Νικολάου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στις 31.08.2011 και φορέας υλοποίησης ορίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν αφορούν:
1.  Καθαίρεση του σοβατεπιού και των επιχρισμάτων
2.   Αποκατάσταση των επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά
3.   Αντικατάσταση μέρους υπάρχουσας ψευδοροφής
4.   Τοποθέτηση πλακιδίων τοίχου
5.   Τοποθέτηση σοβατεπιού στα WC και στα αποδυτήρια του Κ.Υ και την συμπλήρωση των πλακιδίων τοίχου όπου αυτά έχουν αποκολληθεί, καθώς επίσης και την αντικατάσταση τριών  λουτήρων στα WC
6.   Έλεγχος και πλήρη επισκευή των υφιστάμενων κουφωμάτων αλουμινίου
7.   Αντικατάσταση των κατεστραμμένων σητών καθώς και την τοποθέτηση περσίδων αλουμινίου για την σκίαση χώρων
8.   Τοποθέτηση κρεμαστού ερμαρίου τοίχου κουζίνας με απορροφητήρα
9.   Διαπλάτυνση καθώς και εξομάλυνση της κλίσης της πρόσβασης ΑΜΕΑ
10.          Αντικατάσταση των κατεστραμμένων πολυκαρβουνικών μαζί και του σκελετού στήριξης τους
11.          Τοποθέτηση δύο θυρών πυρασφάλειας στο εσωτερικό του Κέντρου Υγείας
12.          Χρωματισμός εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιία, οροφών, μεταλλικών κασών, σωληνώσεων και θερμαντικών σωμάτων
13.          Ανακατασκευή της ξύλινης πέργκολας καθώς και την αντικατάσταση των ξύλων στα παγκάκια στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου
14.          Επισκευή στοιχείων από οπλισμένα σκυρόδεμα
15.          Διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Υ, για την βελτίωση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ και των ασθενοφόρων και των λοιπών οχημάτων
16.          Ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο Κ.Υ Μεσσήνης ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος:
«Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο  καθένας μας, ότι κάθε ημέρα που περνάει για το  Τομέα Υγείας στην Μεσσηνία αφήνει πίσω της το δημιουργικό στίγμα μιας συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες. Μια προσπάθεια που καταβάλλεται κάτω από μια πολύ   δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.
Στο επίπεδο της Α΄ θμιας Φροντίδας Υγείας μόλις προχθές ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν οι εργασίες κτιριακής αναβάθμισης του Κ.Υ Πύλου προϋπολογισμού 234.000 ευρώ.
Σήμερα παραδίδονται οι αντίστοιχες εργασίες  στο Κ.Υ Αγ. Νικολάου Μάνης προϋπολογισμού 121.800 ευρώ, ενώ έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ουσιαστικής αναβάθμισης στο ΚΥ Μεσσήνης προϋπολογισμού 230.000 ευρώ. Και βέβαια μια σειρά έργων Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη Μεσσηνία που έχουν δρομολογηθεί για να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Έργα τα οποία καθίστανται αναγκαία και επιβεβλημένα. Όλα αυτά όμως δεν γίνονται ούτε από μόνα τους, ούτε τυχαία.
Απαιτούν και προϋποθέτουν, δουλειά, συνεργασίες και συνέργειες. Έχουμε δηλώσει ότι βασικοί μας συνεργάτες, σύμμαχοι και συνομιλητές αποτελούν πλην των άλλων όλοι οι δήμοι της Μεσσηνίας όπως επίσης και η Περιφερειακή Ενότητα. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στη πράξη.
Να γιατί λοιπόν λέμε ότι η ΕΠΙΤΥΧΙΑ  αυτής της συντονισμένης προσπάθειας είναι ΚΟΙΝΗ. Είναι μια επιτυχία που μοιράζεται και πιστώνεται εξίσου σε όλους αυτούς που συμμετέχουν.
Για  αυτήν λοιπόν την  δημιουργική σχέση συνεργασίας που έχει από κοινού οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες.
Για τη ζωή και την υγεία του καθένα μας, για το κοινό καλό και εν τέλει για τον όμορφο τόπο μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου