4.4.13

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ στον Κορωναίο Νικ.Γεωργαράκη από την Γαλλική Δημοκρατία !

Απονομή του ανώτατου τίτλου τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Κορωναίο κύριο Νικόλαο Γ. Γεωργαράκη

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής του ανώτατου τίτλου τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Κορωναίο κ. Νικόλαο Γ. Γεωργαράκη στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα από το Γάλλο Πρέσβη, κύριο Jean Loup KUHN-DELFORGE, ο οποίος του παρέδωσε τα προβλεπόμενα εμβλήματα. 

Ο κ. Γεωργαράκης ανακηρύχθηκε Αξιωματικός στη Τάξη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα  της Γαλλικής Δημοκρατίας (Officier des Palmes académiques), με απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης και την έκδοση σχετικού Διατάγματος την 9η Οκτωβρίου 2012. 
Η ανακήρυξή του και η απονομή του ανώτατου τίτλου τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας έγινε προς αναγνώριση της προσφοράς και της συμβολής του στην εμβάθυνση και διεύρυνση των Ελληνογαλλικών σχέσεων στον τομέα των γραμμάτων και των ιδεών. 
Ο Πρέσβης κ. KUHN-DELFORGE εξήρε το πολύτιμο έργο και τη συμβολή του κ. Γεωργαράκη στη Δημόσια Διοίκηση και στην προώθηση των σχέσεων Ελληνικής και Γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. 

Τον χαρακτήρισε δημόσιο λειτουργό με όραμα, πεποιθήσεις, αξία και συνέπεια. Ο τιμώμενος κ. Γεωργαράκης ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τον τιμητικό τίτλο που του απενεμήθη και τα θερμά λόγια. Μίλησε για τους μακροχρόνιους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Γαλλία –τον τόπο, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της- από τα πρώτα χρόνια των μεταπτυχιακών του σπουδών και στη μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, για τη στήριξη που του παρείχαν και την αποτελεσματικότητα στο κοινό όραμα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, η Συνήγορος του Πολίτη κα Καλλιόπη Σπανού, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ.κ. Δημήτρης και Ελένη Μανιατάκη, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι Ανεξάρτητων Αρχών, φίλοι και συνεργάτες του κ. Γεωργαράκη. 

Από την εκδήλωση δεν έλειψε η οικογένειά του καθώς και η μητέρα του Αθηνά, το γένος Παραπονιάρη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου