5.4.13

Στη φυλακή πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για προστασία !

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στην οποία απολογήθηκε την Παρασκευή, κατηγορούμενος για υποθέσεις «προστασίας» σε μαγαζιά με «φρουτάκια» την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. Καλαμαριάς.
Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 24 αστυνομικούς και υπεύθυνους καταστημάτων με «φρουτάκια» και άλλα τυχερά παιχνίδια ενόψει επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Για την υπόθεση κατηγορούνται και εννέα ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των αστυνομικών και των ιδιωτών, από το 2007 μέχρι και το 2010, οι πρώτοι κατηγορούνται ότι απέτρεψαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο πρώην αξιωματικός που κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Την περίοδο που φέρεται να διέπραξε τις πράξεις υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς και σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες. Τη γραμμή της άρνησης ακολούθησε και ο συνάδελφός του, που την επίμαχη περίοδο υπηρετούσε ως αστυνομικός διευθυντής στο ΑΤ. Πανοράματος.
Ο πρώην αξιωματικός απολογήθηκε μαζί με πρώην συνάδελφό του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.
Παράλληλα, κατηγορούμενος καταστηματάρχης, μετά την απολογία του και λίγο πριν από την κοινοποίηση της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προσωρινή του κράτηση, εξαφανίστηκε και αναζητείται ενώ έχει ήδη εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου