18.4.13

ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ-ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΟ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ !

Γράφει: Ο Αντώνης. Αθ. Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
                Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Σ. Α. Τ

Φύλλο και φτερό έκανε τους ισχυρισμούς του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη στο φύλλο αγώνα, σήμερα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική επιτροπή της Σ. Λ, ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου. 
Η υπεράσπιση της ΑΕΚ, που ελπίζει πλέον στην σωτηρία της ιστορικής ομάδας, ώστε να αποφύγει την αφαίρεση βαθμών και την τιμωρία στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ την προσεχή Τετάρτη, επικέντρωσε στην αγόρευση της στην αυθαίρετη, αναιτιολόγητη, ψευδή και προμελετημένη απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να διακόψει το ματς με τον Πανθρακικό, χωρίς ούτε καν να πράξει ως όφειλε τις απαραίτητες ενέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Παρά το γεγονός ότι στον αντίλογο των επιχειρημάτων της υπερασπιστής γραμμής της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Σ. Λ Χαρίλαος Κλουκίνας ενέταξε το έγγραφο της ΠΑΕ Πανθρακικός στο οποίο συντάσσεται και υποστηρίζει την απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη, η υπεράσπιση της ΑΕΚ απάντησε με ομοβροντία επιχειρημάτων, επισημαίνοντας σειρά αντιφάσεων και παράλληλα παραβάσεις του καθήκοντος που είχε χρέος να εκτελέσει ο διαιτητής. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ κατέθεσε έγγραφο της διοικήσεως του ΟΑΚΑ στο οποίο αναφέρεται ότι το γήπεδο ήταν έτοιμο από όλες της απόψεις 20΄λεπτα μετά την διακοπή για να συνεχιστεί ο αγώνας. Κατετέθη επίσης η έκθεση της αστυνομίας και των παρατηρητών που συνέκλιναν σε αυτή την άποψη σε αντίθεση με όσα περιγράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Τριτσώνης. 
Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΑΕΚ κ. Γρηγορίου μάλιστα επικαλέστηκε  τόσο το σκεπτικό της απόφασης του αγώνα Άρης-Βέροια, αλλά και τις ενέργειες με τις συσκέψεις που έκανε ο διαιτητής Τάσος Κάκος πριν διακόψει πέρυσι τον αγώνα Παναθηναϊκός –Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. 
Ο κ. Γρηγορίου χαρακτήρισε, ύποπτο, ανεπαρκή, Ακατάλληλο και επικίνδυνο τον διαιτητή Τριτσώνη, ενώ κλείνοντας επεσήμανε ότι πέρα από την όποια απόφαση της πειθαρχικής στην ΣΛ η μάχη της ΑΕΚ θα συνεχιστεί στην εφέσεων της ΕΠΟ. Σημειώτεον ότι η Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ στην οποία τελεσιδικούν οι υποθέσεις έχει δεχτεί κατά το παρελθόν την κλήτευση διαιτητή, παρατηρητών και επικεφαλής Αστυνομίας κατά την ακροαματική διαδικασία, κάτι που θα ζητήσει και τώρα η ΑΕΚ ,το οποίο όμως αρνήθηκε η επιτροπή της Σ.Λ σήμερα. Επίσης στην σημερινή διαδικασία παρέμβαση έκαναν πέντε δικηγόροι υπέρ της ΑΕΚ από την πλευρά της ερασιτεχνικής και των μικρομετόχων ενώ κατέθεσαν δύο μάρτυρες. 
Ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας και η φίλαθλος αστυνομικός στο επάγγελμα Βάγια Βρεττάκου. 
Ο Δέλλας υποστήριξε πως τα παιχνίδια θα πρέπει να τελειώνουν μέσα στα γήπεδα και όχι σε δικαστικές αίθουσες για όλες τις ομάδες, ενώ περιέγραψε τις συνομιλίες και τις παροτρύνσεις του προς τον διαιτητή Τριτσώνη ,προσκομίζοντας τις διαβεβαιώσεις του Πανθρακικού ,του επικεφαλής της αστυνομίας και του ΟΑΚΑ, για να επισημάνει την απόλυτη άρνηση του διαιτητή και τις συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες του. 
Τέλος η κ.Βάγια Βρεττάκου σημείωσε πως από το μπούθ της Αστυνομίας στο ΟΑΚΑ, είδε ότι σε εύλογο χρόνο αποκαταστάθηκε πλήρως το γήπεδο και δεν είδε σε καμιά περίπτωση τον διαιτητή Τριτσώνη να βγαίνει και να το επιθεωρεί ως είχε υποχρέωση να πράξει. 
Επεσήμανε πως δεν υπήρχε κανείς κίνδυνος από θέμα ασφάλειας για να τονίσει ότι αν μη τι άλλο η στάση του Τριτσώνη και η απόφαση που πήρε ήταν κατάφορα άδικη για την ΑΕΚ. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σ.Λ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα αργά το βράδυ.
Ως …υστερόγραφο να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της εκδίκασης 300-400 οπαδοί της ΑΕΚ είχαν κλείσει την οδό Κηφισιάς και φώναζαν συνθήματα κατά Τριτσώνη και Σ. Λ χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου