4.4.13

Ο Δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος !

 Γράφει ο Κάλχας
Για ...κλάματα ο Π. Νίκας, υποστηρίζοντας την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα -...Πάμισος. Σιωπά ο Στ. Αναστασόπουλος.

Με ύφος που προκαλούσε ...οίκτο, προσπάθησε ο Δημαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας να ενημερώσει για τις επαφές του στην Αθήνα, για την "ανάγκη" κατασκευής του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
Ηταν προφανές πως είχε εντολές "άνωθεν" (άλλωστε μόνος του τα έλεγε) να εξηγήσει την αναγκαιότητα της κατασκευής.
Επειδή ο κ. Νίκας ξέρει τι έχει γίνει, δεν μπορούσε να ....πείσει για τον τροπο ....υλοποίησης της μελέτης που είναι...έτοιμη. 
Πολύ δε περισσότερο ο Δημαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, (που ήταν ...τότε Αντινομάρχης και είχε παραβρεθεί στα Δημοτικά Συμβούλια της ...Μεσσήνης). Είχε περάσει άσχημα βράδια τότε. Που να ήξερε ο ...έρμος ότι θα γινόταν αργότερα Δήμαρχος και θα είχε όλους τους δικούς του απέναντι.
Επανερχόμαστε στον κ. Νίκα, ο οποίος ξέροντας ότι θα του επιτεθούν οι ...Νησιώτες (οι της Μεσσήνης), αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του δρόμου, ....έστω μέχρι τον Πάμισο!
Δηλαδή πήγε στην Αθήνα μίλησε με υπουργούς και με "κορυφή", όπως είπε, αλλά μονο για το δρόμο Καλαμάτα-Πάμισος είχε το θάρρος να αναφερθεί!
Το ωραιότερο ήταν που είπε πως μη...τολμήσει κανείς να σταθεί εμπόδιο στο....Δημόσιο συμφέρον!
Δηλαδή ο κ. Νίκας είναι βέβαιος πως το δημόσιο συμφέρον είναι να γίνει ο δρόμος με την νεα χάραξη, να πληρωθούν εκατομμύρια ευρώ για απολλοτριώσεις, να γίνει υπερυψωμένος μέχρι τρια(3) μέτρα και με τέσσερις λοριδες. 
Δεν θα είναι υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος κατά τον κ. Νίκα, να γινει διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς να καταστραφούν περιουσίες.
Αλήθεια κ. Νίκα τι θα πεις στους κατοίκους και στους ιδιοκτήτες. Αυτο όμως που θα πρέπει να σκεφτεί ο κ. Δημαρχος είναι τι θα πει στη Δικαιοσύνη σε ενδεχόμενη προσφυγή κάποιων...!
Αλήθεια είχε πει πως θα συναντηθεί με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Συναντήθηκε; Η έμεινε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες;
Απο την άλλη πλευρά, την μετα τον ....Πάμισο, που είναι ο Στάθης Δημαρχος, τι λένε;
Πότε θα μιλήσει ο κ. Αναστασόπουλος στους δημότες του; Γιατι σιωπά;
Άλλωστε μονο ο ίδιος ξέρει καλύτερα το θέμα.
Το ξέρει όμως και ο κ. Νίκας καλά. Αν δεν θυμάται ας ρωτήσει τον Αντιδημαρχό του κ. Ριζά, που ήταν μαζί με τον Στάθη στα ...τότε Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσήνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου