26.4.13

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;

Γράφει ο Κάλχας
Οσο κι αν  ντόπιες  και ξένες επενδύσεις είναι το ζητούμενο στη σημερινή συγκυρία, εν τούτοις, η πραγμάτωσή τους μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποτελεί για τους ενδιαφερόμενους.
Τα παραδείγματα επενδύσεων που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν είναι πολλά, ενώ ακόμα κι εκείνες που βρήκαν τελικά πρόσφορο έδαφος, μόνο ομαλά δεν εξελίσσονται.
Το «δύσκαμπτο γραφειοκρατικό καθεστώς»  που επικρατεί στην χώρα μας είναι η κύρια αιτία  αποτροπής  του επενδυτικού κλίματος .
Ποιος σοβαρός επενδυτής θα σκεφθεί να ρίξει τα χρήματα του  όταν γνωρίζει εκ των προτέρων  το παράλογο φορολογικό σύστημα ,τις «γραφειοκρατικές διαδικασίες » ..τα  γρηγορόσημα και τον πόλεμο που θα δεχθεί από τοπικές εξουσίες ,συλλόγους και παραγοντίσκους της κάθε περιοχής.
Δυστυχώς κάποιοι φωστήρες πιστεύουν ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι μόνο σερβιτόροι, εστιάτορες και δημόσιοι υπάλληλοι.
Κοντά σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αντίδραση από τους …περιβαλλοντολόγους  και τους επαγγελματίες προστάτες του εργαζόμενου λαού
Σύμφωνα με την λογική τους  ναι μεν θα αυξηθεί περισσότερο η ανεργία, θα μειωθεί το εθνικό εισόδημα και τα έσοδα του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών ταμείων , θα έχουμε όμως ταυτόχρονα τη χαρά να ξεκουμπιστεί από τον τόπο μας ένα ακόμη στυγνό πολυεθνικό μονοπώλιο, ή ένας ντόπιος μεγαλοκαρχαρίας  ,που απομυζά τον ιδρώτα των ελλήνων εργαζομένων.
Δυστυχώς, αυτοί οι, ας τους χαρακτηρίσω επιεικώς, ανεγκέφαλοι δεν σκέφτονται ότι με το να διώχνουμε τις ξένες βιομηχανίες από τη χώρα μας και να αποτρέπουμε την ίδρυση νέων εκείνοι που βλάπτονται είναι οι Έλληνες και η εθνική μας οικονομία.
Δεν γνωρίζουν ότι θα προτιμήσουν π.χ.  για τις διακοπές τους  ανταγωνιστικές χώρες με οργανωμένες τουριστικές υποδομές .
Δεν γνωρίζουν ότι οι ξένοι δεν πρόκειται να πάψουν να πωλούν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά.
Απλώς, αντί να τα παράγουν στην Ελλάδα λοιδορούμενοι και διωκόμενοι, τα εισάγουν έτοιμα από άλλες χώρες δίνοντας εκεί απασχόληση και ευημερία σε εξυπνότερους από εμάς λαούς.
Και μετά φωνάζουμε ότι φταίνε οι άλλοι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε…… 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου