6.4.13

ΣΟΚ και ΝΤΡΟΠΗ -Πρώτη η Ελλάδα στις αμβλώσεις… ανηλίκων!

Του Γιάννη Ντάσκα
«Απίστευτες διαστάσεις έχει πάρει η σεξουαλική παρενόχληση και η αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 18 ετών στα σχολεία αλλά μέσα στην κρίση τα περιστατικά υποβαθμίζονται και από το περιβάλλον όπου διαδραματίζονται και επικοινωνιακά.
Σκεφτείτε ότι στην τελευταία διετία η Ελλάδα πέρασε στην πρώτη θέση των αμβλώσεων που πραγματοποιούν κορίτσια ηλικίας από …14 έως 16 ετων»! 
Αυτό μας είπε αρμόδιος των διωκτικών αρχών όταν τον ρωτήσαμε για την αφορμή με την οποία χθες οργανώθηκε τηλεδιάσκεψη σε 8…δημοτικά σχολεία με θέμα τους κινδύνους από το διαδίκτυο.
Μας εξήγησε ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι βρίσκονται σήμερα στο διαδίκτυο γιατί ότι αρχίζει σε άλλους χώρους συνήθως ολοκληρώνεται μέσω του διαδικτύου μακριά από τα βλέμματα των μεγάλων.Η αντίστροφα.
Ως παράδειγμα μας ανέφερε περίπτωση στο Δήμο Νίκαιας καθηγητής αποπλάνησε μαθήτρια ,η οποία έμεινε έγκυος και οι συνέπειες γαι τον καθηγητή ήταν να πληρώσει την άμβλωση και να φροντίσει να περάσει τα μαθήματα η μαθήτρια! 
Οι γονείς της μαθήτριας εξαναγκάστηκαν(;) στη σιωπή για «να μην κάνει κακό όνομα η κόρη τους»!
Στην τηλεδιάσκεψη ο άνθρωπος που ευαισθητοποίησε την ελληνική κοινή γνώμη όσο κανείς στα εγκλήματα αυτά,ο Μανώλης Σφακιανάκης έκανε ενημέρωση στους μαθητές για τους κινδύνους και για τους τρόπους αντίδρασής τους.Ενημέρωση φυσικά έγινε και στους καθηγητές.
Απόδειξη του τεράστιου ενδιαφέροντος είναι οτι στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος …χίλιοι εκατό(1100) μαθητές και καθηγητές απο σχολεία ,όπως του Παλαιού Φαλήρου,του Δήμου Αθηναίων,του Ρέντη της Αλιάρτου και απο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Κατά τα άλλα πολιτικοί και δημοσιογράφοι ασχολούνται νυχθημερόν με «σπουδαία» θέματα και όχι τέτοια.
Και σπουδαία είναι οι κάθετες και οι οριζόντιες δομές της σοσιαλδημοκρατίας όταν αυτές τέμνονται με τις αντίστοιχες της χριστιανοδημοκρατίας και ύστερα και οι δυο μαζί πιάνουν αυγά κροκοδείλων και τα κουρεύουν με την ψιλή για να βγουν γερά κροκοδειλάκια….paraskhnio.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου