5.4.13

Ζητούν πληροφορίες για τον Έλληνα ισλαμιστή καμικάζι !

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά απηύθυνε μια ασυνήθιστη, δημόσια έκκληση στους πολίτες να την βοηθήσουν στην έρευνά της παρέχοντας πληροφορίες για τους δύο νεαρούς ισλαμιστές που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση κατάληψης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου του Ιν Αμένας στην Αλγερία, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών Μαρκ Ρίτσερ επιβεβαίωσε τα στοιχεία των δύο νεαρών που είχαν δημοσιοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, του Έλληνα Χρήστου Κατσιρούμπα και του Άλι Μέντλετζ, αλλά απέφυγε να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρίτο νεαρό, πρώην συμμαθητή των νεκρών, ο οποίος φέρεται να έχει συλληφθεί στο εξωτερικό -πληροφορία που επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά- περιορίστηκε να παραπέμψει τους δημοσιογράφους στις πηγές τους.

Μάλιστα, είπε ότι η αστυνομία ενδιαφέρεται κυρίως να καθορίσει "ποιες συνθήκες οδήγησαν τους δύο νεαρούς" να εγκαταλείψουν τον Καναδά.

"Καλούμε κάθε άτομο που διαθέτει πληροφορίες ή όποιον θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην έρευνά μας να επικοινωνήσει με το δίκτυο πληροφοριών της εθνικής ασφάλειας", είπε ο Ρίτσερ προσθέτοντας ότι οι αρχές ενδιαφέρονται επίσης να μάθουν εάν υπάρχουν και άλλα άτομα που έφυγαν από τη χώρα για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου