5.4.13

«Βολές» Αναστασόπουλου κατά Νίκα για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος !

Η υ­λο­ποί­η­ση του έρ­γου Κα­λα­μά­τα –Ρι­ζό­μυ­λος φαί­νε­ται να δη­μι­ουρ­γεί αν­τι­πα­ρα­θέ­σεις με­τα­ξύ των Δη­μάρ­χων, των Δή­μων α­πό ό­που δι­έρ­χε­ται ο δρό­μος.
Σε ε­ρώ­τη­ση δη­μο­σι­ο­γρά­φου σή­με­ρα για  τυ­χόν συ­νερ­γα­σί­α για το θέ­μα με­τα­ξύ των Δη­μάρ­χων Μεσ­σή­νης και Κα­λα­μά­τας.
 Ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος ή­ταν κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κός «ό­χι ο κ. Νί­κας δεν εί­χε καμ­μί­α ε­πι­κοι­νω­νί­α μα­ζί μου και  γε­νι­κό­τε­ρα θέ­λω να πω ό­τι η δι­α­χεί­ρι­ση του συγ­κε­κρι­μέ­νου ζη­τή­μα­τος α­πό την πλευ­ρά του τορ­πι­λί­ζει τη ε­ξέ­λι­ξη του έρ­γου πα­ρά την βο­η­θά­ει.»
Ό­σο για τις δη­λώ­σεις του Δη­μάρ­χου Κα­λα­μά­τας ό­τι οι ό­ποι­ες αν­τι­δρά­σεις μπο­ρεί να στα­θούν εμ­πό­διο στην κα­τα­σκευ­ή του έρ­γου ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος ση­μεί­ω­σε, « εμ­πό­διο δεν θέ­λει να στα­θεί κα­νέ­νας αρ­κεί να λη­φθούν υ­πό­ψιν οι θέ­σεις της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας , των κα­τοί­κων , του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ο που εί­ναι το αρ­μό­διο και α­νώ­τα­το όρ­γα­νο συλ­λο­γι­κό στο Δή­μο Μεσ­σή­νης να εκ­φρα­στεί και η ά­πο­ψη της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας, για να  μην εί­μα­στε γε­νι­κοί και α­ό­ρι­στοι.»
Πα­ράλ­λη­λα για το  θέ­μα της υ­λο­ποί­η­σης του ο­δι­κού ά­ξο­να Κα­λα­μά­τα – Ρι­ζό­μυ­λος, ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης δή­λω­σε:
«Βε­βαί­ως και εί­μα­στε υ­πέρ των α­να­πτυ­ξια­κών έρ­γων και της κα­τα­σκευ­ής του συγ­κε­κρι­μέ­νου ο­δι­κού ά­ξο­να, η χά­ρα­ξη του ο­ποί­ου έ­χει ο­ρι­στι­κο­ποι­η­θεί προ δε­κα­ε­τί­ας.
Η με­λέ­τη ό­μως για την κα­τα­σκευ­ή του συγ­κε­κρι­μέ­νου έρ­γου πρέ­πει να σε­βα­σθεί τις α­παι­τή­σεις της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας και τις α­πο­φά­σεις των συλ­λο­γι­κών ορ­γά­νων.
Ή­δη έ­χουν λη­φθεί δύ­ο α­πο­φά­σεις του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Μεσ­σή­νης, της προ­η­γού­με­νης δη­μο­τι­κής αρ­χής, οι ο­ποί­ες ζη­τούν βελ­τι­ώ­σεις και τρο­πο­ποι­ή­σεις των χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών του ση­μαν­τι­κού αυ­τού δρό­μου.
Ε­ρευ­νού­με την υ­πό­θε­ση και κα­τα­νο­ών­τας τα στε­νά χρο­νι­κά πε­ρι­θώ­ρια της τρέ­χου­σας προ­γραμ­μα­τι­κής πε­ρι­ό­δου, ζη­τά­με ά­με­σα ε­νη­μέ­ρω­ση α­πό τους αρ­μό­διους φο­ρείς, Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα, Α­πο­κεν­τρω­μέ­νη Δι­οί­κη­ση, Υ­πουρ­γεί­ο Υ­πο­δο­μών Με­τα­φο­ρών & Δι­κτύ­ων.
Θα δι­ε­ρευ­νή­σου­με αν έ­χουν συμ­πε­ρι­λη­φθεί οι α­πό­ψεις της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας στην τρο­πο­ποι­η­μέ­νη με­λέ­τη και τό­τε το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο θα α­πο­φα­σί­σει σχε­τι­κά.»..farenews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου