1.4.13

«Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω» λέει και το ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι της ΔΕΗ !

ΝΕΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω» λέει και το ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι προειδοποιώντας τόσο το Μαξίμου όσο και την ΔΗΜΑΡ ότι αυτήν την φορά θα είναι η Ιπποκράτους που θα στηλώσει τα πόδια της καταψηφίζοντας νέα μέτρα στη Βουλή...

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να σκληρύνει την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι η έλευση της τρόικας ενδεχομένως και να την βρει απροετοίμαστη για μία σειρά από θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και καιρό. (π.χ το θέμα της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα).

Ως εκ τούτου η ηγεσία του κόμματος όχι μόνο καθιστά σαφές  ότι δεν θα σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι εταίροι (καρφί για την Δημοκρατική Αριστερά) αλλά παράλληλα τα βάζει και με υπουργούς της κυβέρνησης που δημιουργούν όπως λέει προβλήματα στην λειτουργία τους με αιφνιδιασμούς και μονομερείς πρωτοβουλίες.

Αυτό το τελευταίο δεν είναι παρά ένας πρόλογος για να επαναφέρει ο κ. Βενιζέλος το θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μετά την αποχώρηση της τρόικας θα πρέπει να γίνει άμεσα και αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων και σ' αυτήν την διαδικασία όπως έχει προαναγγείλει η Ιπποκράτους θα πάρει μέρος στέλνοντας στο νέο σχήμα πολιτικά στελέχη.

Ανοιχτό θέμα είναι πάντως η συμμετοχή του ιδίου του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση, πιθανότητα που θα σταθμίσει όταν θα έρθει ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος. Το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει μεν ότι ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, προσθέτει ωστόσο ότι ευθύνη και αρμοδιότητω των τριών κομμάτων και των αρχηγών τους είναι η ύπαρξη και το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να υπάρξει μία πιο τακτική και οργανωμένη μορφή των συναντήσεων των τριών αρχηγών ώστε να δοθεί ρυθμός στο κυβερνητικό έργο και στην λειτουργία της Βουλής με την γρήγορη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων.  

Άρτεμις Παραδείσου 
newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου