11.4.13

Διακινούσε μέσω διαδικτύου επικίνδυνα χάπια τύπου «Βιάγκρα» !


Ανώνυμα και δυνητικά επικίνδυνα γενόσημα, τύπου «Βιάγκρα», που λαμβάνονται από άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, διαφήμιζε και προωθούσε προς πώληση, μέσω ηλεκτρονικού "καταστήματος" (e-shop) ιδιοκτησίας του, 35χρονος στη Θεσσαλονίκη. 
Ύστερα από αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 366 δισκία, τα οποία, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), δεν είναι εγκεκριμένα για κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό "κατάστημα" γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κατά βάση, από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ακόμα, ότι τα επίμαχα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου