4.4.13

Πάρτι με ροζ νοσοκόμες στο νοσοκομείο της "αμαρτίας" !!!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, οι έλεγχοι του οποίου έφεραν στην επιφάνεια πολλές αμαρτωλές ιστορίες. 
Στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της δυτικής Ελλάδας κάποιοι... οργιάζουν με ροζ νοσοκόμες, ενώ άλλοι αποκτούν χρυσούς τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει απασχολήσει πολλές φορές τη επικαιρότητα με θλιβερές αλλά και τραγελαφικές ιστορίες που ενίοτε θυμίζουν σαπουνόπερες αμερικανικής παραγωγής. 
Τώρα οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ενδελεχείς έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εξετάζουν είκοσι μία περιπτώσεις γιατρών του νοσοκομείου του Ρίου για αδικαιολόγητο πλουτισμό. 
Ηδη στην τσιμπίδα έχουν πιαστεί δύο γιατροί με την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι άλλοι δεκαεννέα. Στις δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, της τάξης των 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και των 67.000 ευρώ στη δεύτερη.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανόν να αρχίζει τώρα να εστιάζεται σιγά-σιγά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Από όσο γνωρίζω μάλιστα, πάει σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα ξεκινά από το 2007 και φτάνει μέχρι σήμερα» λέει στην «Espresso» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αποστόλης Λέτσιος εξηγώντας ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχουν ζητηθεί επίσημα στοιχεία από το νοσοκομείο. Προσθέτει ωστόσο ότι στο παρελθόν είχαν ζητηθεί στοιχεία, τα οποία προσκόμισε το νοσοκομείο: 

«Ερευνα κάποιων ατόμων από τους αρμοδίους του ΣΔΟΕ έχει γίνει και κατά το παρελθόν. Οσο είμαι διοικητής στο Ρίο -τρία χρόνια- έχει πραγματοποιηθεί δύο ή τρεις φορές. Ατομα του ΣΔΟΕ μας έχουν επισκεφτεί, έχουν δει τις υπηρεσίες μας, έχουν πάρει κάποια δεδομένα που χρειάζονταν, έχουν συζητήσει μαζί μας. Αυτό όμως ήταν πάντα σε επίπεδο ενδοϋπηρεσιακό -ας το πω έτσι- και όχι επί προσωπικού, σε γιατρούς ή άτομα συγκεκριμένα μέσα στο νοσοκομείο».

Στην πραγματικότητα το νοσοκομείο του Ρίου βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα:
για καταγγελίες που αφορούν «εμπορία θέσεων στη ΜΕΘ», για επισκέψεις της τρόικας για οικονομικούς ελέγχους και για εισαγγελικές παρεμβάσεις για περίεργες αντικαταστάσεις και υπόγειες απομακρύνσεις στελεχών μέσω πλαστογραφημένων εγγράφων. Την... τιμητική τους έχουν και πάσης φύσης παρατράγουδα: υπάλληλοι χρέωναν τον λογαριασμό του τηλεφώνου 67.000 ευρώ προκειμένου να συμβουλευτούν μέντιουμ (!), καυτές αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες ήταν πρόθυμες να απαλύνουν τον πόνο ασθενών με ροζ υπηρεσίες και αγανακτισμένοι ασθενείς έχουν κάνει μαύρους στο ξύλο γιατρούς.

Κορυφαίο περιστατικό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο σε πρωτοσέλιδό της η «Espresso», ήταν η μήνυση που κατέθεσε εναντίον του νοσοκομείου μια τραγική μάνα, η οποία κατήγγειλε εμπορία κλινών στην Εντατική, που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο του 27χρονου γιου της Νεκτάριου Σακκά. Οπως τόνισε η κ. Σακκά, ο γιος της ξεψύχησε τον Απρίλιο του 2009 ψάχνοντας για κρεβάτι στην Εντατική. Η γυναίκα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών για την άσκοπη περιφορά του παιδιού της, που είχε γίνει μπαλάκι από Εντατική σε Εντατική, με αποτέλεσμα να καταλήξει «σαν σκυλί», σύμφωνα με τα λόγια της. Η ίδια καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του νοσοκομείου του Ρίου κατηγορώντας τους για εμπορία θέσεων στη ΜΕΘ και προσθέτοντας ότι πλαστογράφησαν ακόμα και την υπογραφή του νεκρού συζύγου της!

Τον Ιούλιο του 2011 είχε σημάνει συναγερμός,
όταν κλιμάκιο της τρόικας «μπούκαρε» στο νοσοκομείο για να περάσει από κόσκινο τα οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν τη διακίνηση ιατρικών και φαρμακευτικών υλικών. Ζήτησαν στοιχεία και για τα αποθέματα υλικών που υπήρχαν στις αποθήκες, έκαναν έλεγχο για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία και... απήλθαν.

Αλλη μία «σκοτεινή» υπόθεση του νοσοκομείου ήρθε στην επικαιρότητα τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε περίεργες αντικαταστάσεις, υπόγειες μετακινήσεις και ξαφνικές απομακρύνσεις στελεχών, μέσω αλλοιωμένων και πλαστογραφημένων εγγράφων. Τότε φερόταν ως εμπλεκόμενο το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Από τα επίσημα στοιχεία προέκυψε ένα οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης και αντικατάστασης ενός διοικητικού διευθυντή, για το οποίο επιστρατεύτηκαν πλαστά έγγραφα και χαλκευμένες αποφάσεις επιτροπών, στις οποίες εμφανίζονται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν άτομα τα οποία ούτε καν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις.

«Ροζ» θεραπείες σε ασθενείς και κλήσεις σε γραμμές με μέντιουμ

Από τα πιο ζουμερά περιστατικά που έριξαν τους προβολείς της δημοσιότητας στο νοσοκομείο του Ρίου ήταν αυτό με πρωταγωνίστριες νοσοκόμες, οι οποίες πρόσφεραν... εξτρά υπηρεσίες σε ασθενείς και συνοδούς. 

Πριν από λίγες εβδομάδες σειρά δημοσιευμάτων σε τοπικά μέσα έκαναν λόγο για το κοινό μυστικό με τις «ροζ» θεραπείες των αλλοδαπών νοσοκόμων που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές χρησιμοποιώντας ως τόπο... δράσης τις νοσοκομειακές κλίνες ή ακόμη και τις τουαλέτες.

Την υπόθεση κατήγγειλαν νόμιμες συναδέλφισσές τους, που πρόσθεσαν ότι η «ταρίφα» είναι 30 ευρώ και ότι πρόκειται για γυναίκες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που κάνουν με το αζημίωτο φυσικά ό,τι θέλει ο πελάτης. Αν μάλιστα μείνει ικανοποιημένος, ζητάει να παραμείνει στο... προσκέφαλό του η συγκεκριμένη αλλοδαπή και δη με τρόπο επιτακτικό!

Ακόμα ένα τραγελαφικό περιστατικό, που ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες (στις 19 Μαρτίου), είχε να κάνει με τους λογαριασμούς τηλεφώνου του ιδρύματος, που εκτινάχτηκαν στα 67.000 ευρώ, όταν κανονικά κυμαινόταν από 7.000 έως 10.000 ευρώ. Οπως αποκαλύφθηκε, υπάλληλοι τηλεφωνούσαν σε εταιρεία με προβλέψεις μελλοντολόγων!
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου