26.4.13

Γιατρέ μου δεν καταλάβαμε Νοσοκομείο ή …Φυλακή θέλετε !!!

Γράφει ο Κάλχας
Η επαίσχυντος πράξη ορισμένων ανεγκέφαλων πρό ημερών να  «αφαιρέσουν» δύο τηλεοράσεις   (χαμηλής σχετικά αξίας ) από τον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου  Καλαμάτας  επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο από τον  πρόεδρο των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, Μανώλη  Μάκαρη.
Μας εκπλήσσει  δυσάρεστα που ο κος Πρόεδρος λόγω της θεσμικής του ιδιότητας  δεν απαιτεί  πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού  για  καλύτερες παροχές υγείας στον Μεσσήνιο ασθενή και όχι μόνο  π.χ. ( μην ξεχνάμε  πως η χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας στο Νοσοκομείο για 8 ωρο κοστίζει 85 ευρώ τις καθημερινές και …..κρατηθείτε  …145 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και αργίες  ) αλλά ζητά εδώ και τώρα πρόσληψη ….σεκιούριτι !!!
Δηλαδή γιατρέ μου έστω και με την πρόσληψη….50 σεκιουριτάδων  θα λύσετε το πρόβλημα της εγκληματικότητας ακόμα και στον χώρο του νοσοκομείου όπως αυτή εκδηλώθηκε που μαστίζει  ( λόγω οικονομικής κρίσης και ανέχειας ) την κοινωνία μας ;
Από την στιγμή που κάθε πολίτης που επισκέπτεται για λόγους υγείας το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα και δεν σέβεται τον χώρο όσα αστυνομικά μέτρα και να πάρεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχουν .
Πάνω από όλα η διαφύλαξη των χώρων και η τήρηση της τάξης  σε κάθε δημόσιο χώρο είναι θέμα παιδείας της κοινωνίας μας …άλλωστε σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν είδαμε ποτέ αντίστοιχα κρούσματα έστω και με πλημμελή φύλαξη την οποία διαθέτουν .
Εκτός αν  το νοσηλευτικό ίδρυμα θέλετε  να το μετατρέψετε  σε ….σωφρονιστικό κατάστημα ….οπότε σιωπούμε !!!
ΕΡΩΤΗΜΑ : Σαν νοσοκομειακοί γιατροί συμφωνείτε με την τιμολόγηση της παροχής  νοσηλευτικών υπηρεσιών από τις αποκλειστικές  και σαν σύλλογος πόσες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχετε ζητήσει ;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου