19.4.13

Στη Β' Εθνική η ΑΕΚ !!!

Με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και δύο από το προσεχές τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τη διακοπή της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, μετά την εισβολή των οπαδών της. 
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ένωση υποβιβάζεται στη Β΄ Εθνική για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της, άσχετα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. 
Το λόγο, πλέον, παίρνει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, όπου θα προσφύγουν οι «κιτρινόμαυροι».

Η απολογία

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου και τον προπονητή Τραϊανό Δέλλα και επέρριψε στον διαιτητή την ευθύνη για τη διακοπή του ματς. Η πλευρά της Ενωσης υποστήριξε ότι ο Σταύρος Τριτσώνης έλαβε εντολές δια τηλεφώνου, χωρίς να κάνει σύσκεψη και να λάβει υπόψη του τις απόψεις των εμπλεκόμενων πλευρών (των δύο ομάδων, του παρατηρητή και της αστυνομίας).

«Η ΑΕΚ δεν ζητά χάρη, ζητά ισονομία. Ο διαιτητής ήταν μονίμως σε ένα τηλέφωνο και ποτέ δεν μου εξήγησε γιατί διέκοψε το ματς», τόνισε στην κατάθεσή του ο Τραϊανός Δέλλας, ενώ ο Χάρης Γρηγορίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φετινή αναμέτρηση Βέροια-Αρης, η οποία διεκόπη προσωρινά αρκετές φορές, λόγω εισβολής των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε. Αναφέρθηκε επίσης στην περσινή διακοπή (από τον ίδιο διαιτητή) του αγώνα Αρης-Αστέρας Τρίπολης, λόγω τραυματισμού της βοηθού Κουρομπύλια, σε ένα παιχνίδι που τελικά συνεχίστηκε από το σημείο της διακοπής, η οποία κρίθηκε αδικαιολόγητη από την πειθαρχική επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Πανθρακικός, που είχε κληθεί να παρευρεθεί στη διαδικασία, κατέθεσε υπόμνημα, όπου αναφέρει ότι υιοθετεί την απόφαση του Σταύρου Τριτσώνη να διακόψει τον αγώνα.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου, ζήτησε ξανά από την τριμελή επιτροπή την παρουσία του παρατηρητή της συνάντησης, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του αγώνα. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται σε υποθέσεις που έχουν περάσει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, ωστόσο, όπως και το έγγραφο που είχε στείλει πριν την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης, έτσι και το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.

«Δε ζητάμε χάρη από κανένα. Σαν ΑΕΚ θέλουμε ίση μεταχείριση. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο Τριτσώνης. Η επιτροπή θα είναι αυτή που θα κρίνει εάν θα πέσει η ΑΕΚ ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου, ο οποίος ζήτησε στη συνέχεια να εξεταστούν οι δύο μάρτυρες, Τραϊανός Δέλλας και Βάλια Βρετάκου. Ο προπονητής της Ένωσης, αφού είπε πως «είναι κρίμα ο κόπος και ο μόχθος των ποδοσφαιριστών να αποφασίζονται εκτός γηπέδων», στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν μέσα στα αποδυτήρια αμέσως μετά την εισβολή των οπαδών.

«Προσπάθησα να μιλήσω με το διαιτητή για να δω τι σκέφτεται. Εκείνος ήταν συνέχεια στο τηλέφωνο. Του εξήγησα ότι το ματς θα μπορούσε να τελειώσει, αλλά μου είπε πως δε συμφωνεί ο Πανθρακικός. Αμέσως μετά μίλησα με τους ανθρώπους του Πανθρακικού και μέσα σε 5 λεπτά μου είπαν πως δέχονται να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ίδιο έγινε και με τον αστυνομικό διευθυντή, αλλά και τους παρατηρητές. Μου εγγυήθηκαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επέστρεψα στον κ. Τριτσώνη με όλες τις διαβεβαιώσεις που μου είχαν δοθεί, αλλά η τοποθέτησή του ήταν και πάλι αρνητική. Τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα (δύο ομάδες, παρατηρητές και αστυνομία) συμφώνησαν, αλλά το ένα όχι», είπε ο τεχνικός της Ένωσης και, απευθυνόμενος προς την τριμελή επιτροπή, έκανε τα ακόλουθα ερωτήματα: «Για ποιο λόγο ο διαιτητής μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο; Ποιος του έδωσε εντολή να μη συνεχιστεί το ματς; Γιατί δε συμμερίστηκε τις αποφάσεις των τεσσάρων παραγόντων; Η ΑΕΚ ζητάει ισονομία, δε ζητάει χάρη από κανέναν».

Η δεύτερη μάρτυρας ήταν η κα Βάλια Βρετάκου, οπαδός της ΑΕΚ, όπως η ίδια δήλωσε, με εισιτήριο διαρκείας και αστυνομικός στο επάγγελμα. Την ημέρα του αγώνα βρέθηκε στο γήπεδο ως απλή φίλαθλος και όχι με την ιδιότητά της. «Έμεινα στο γήπεδο μέχρι τις 11:30 το βράδυ. Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι μετά από περίπου 20 λεπτά που συνέβησαν τα έκτροπα ήταν εντελώς κατάλληλο για να τελειώσει το ματς. Είχα πλήρη εικόνα, ενώ δεν είδα το διαιτητή να βγαίνει στο γήπεδο για να δει και ο ίδιος ότι όλα ήταν εντάξει».

Στην αγόρευσή του ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου ήταν λάβρος κατά του Σταύρου Τριτσώνη: «Πρόκειται για ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που κρύβεται, ενώ έπρεπε να ήταν εδώ. Είναι ψεύτης, άνθρωπος χαμηλής ποιότητας, που "ετσιθελικά" αποφάσισε να στείλει μία ομάδα στη Β΄ Εθνική. Δεν θα του περάσει, όμως. Δε ζήτησε τη γνώμη κανενός, παρά μόνο βρισκόταν μονίμως με το κινητό του στο χέρι σαν τη διαφήμιση συγκεκριμένης εταιρείας». Στο σημείο εκείνο ο έμπειρος νομικός έφερε ως παράδειγμα τη στάση του Τάσου Κάκου στο περσινό ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, το οποίο διεκόπη λόγω της εισβολής των οπαδών των "πρασίνων": «Αξίζει να διαβάσει κανείς την έκθεση του κ. Κάκου στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που το διέκοψε. Πριν το κάνει αυτό προέβη σε τρεις διαδοχικές συσκέψεις με όλους τους φορείς κι αφού διαπιστώθηκε αδιέξοδο, τότε πήρε την απόφασή του. Ο κ. Τριτσώνης δεν έκανε το παραμικρό».

Επίσης ο κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε και στο ματς 'Αρης-Βέροια, που όπως είπε χαρακτηριστικά «αν και διεκόπη πέντε φορές στη διάρκειά του, τελείωσε κανονικά. Και τότε είχαν μπει στο γήπεδο οπαδοί, μέχρι και πίσω από τους βοηθούς υπήρχαν ομάδες οπαδών». Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τριτσώνης είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος. Και υπότροπος, διότι τα ίδια είχε κάνει και πέρυσι, στο ματς 'Αρης-Αστέρας Τρίπολης με τον τραυματισμό της βοηθού του, Κουρομπύλια. Τότε τον καταδικάσατε», είπε απευθυνόμενος προς την επιτροπή, η οποία τότε είχε κρίνει ότι το ματς έπρεπε να συνεχιστεί.

Επίσης, το πρωί η ΑΕΚ κατέθεσε μήνυση κατά του Αθηναίου ρέφερι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου