1.4.13

Γιατί η οικογένεια του Θ. Νάκου έκρινε ανεπιθύμητη τη Ζέτα Μακρή στην κηδεία του

Ενα ασυνήθιστο γεγονός σημάδεψε την κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βόλο αφού η οικογένεια του εκλιπόντος απαγόρευσε την είσοδο της Ζέτας Μακρή , η οποία θα καταλάβει τη θέση του στη Βουλή.
Μέσα σε ένα σκηνικό έντασης και αμηχανίας η κ. Μακρή αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξόδιο ακολουθία και το γεγονός αναβιώνει τον «γαλάζιο» εσωκομματικό εμφύλιο στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μακρή είχε ειδοποιηθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος βουλευτή ότι είναι ανεπιθύμητη στην κηδεία.
Η ίδια αποφάσισε ωστόσο να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία κρίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η στοχοποίησή της θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη και θα δεχόταν επικρίσεις για ασέβεια απέναντι στο νεκρό εσωκομματικό της αντίπαλο.
Στον κατάμεστο από κόσμο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο η κυρία Μακρή έφτασε συνοδευόμενη από έναν δημοτικό σύμβουλο και έναν συνεργάτης της αλλά η είσοδος στη νεκρώσιμη ακολουθία δεν της επετράπη. Αναγκάστηκε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός διοικητής Μαγνησίας για να μπει η Ζέτα Μακρή στην εκκλησία και να ανάψει ένα κερί πριν αποχωρήσει. Λίγο αργότερα της επεστράφη το στεφάνι που είχε στείλει στην κηδεία, το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει ο αδελφός του Θανάση Νάκου.
Η τοπική κοινωνία του Βόλου γνωρίζει ότι η διαμάχη ανάμεσα στους δύο τοπικούς βουλευτές ήταν πολυετής. Το 2000 ο εσωκομματικός ανταγωνισμός ευνόησε τον Θανάση Νάκο όχι όμως και την Ζέτα Μακρή, η οποία απέτυχε να επανεκλεγεί το 2007. Στα χρόνια αυτά ο Θανάσης Νάκος βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών και μηνύσεων για τη δράση της τεχνικής εταιρείας που διατηρούσε στο Βόλο.
Οι φίλοι του εκλιπόντος έδειχναν ανοιχτά ως υποκινήτρια αυτών των σεναρίων τη Ζέτα Μακρή. Πλήθος ερωτηματικών άρχισαν να συνοδεύουν την ένταξη στο σχέδιο πόλεως μιας έκτασης στη Γατζέα Μαγνησίας την οποία ανοικοδόμησε η εταιρεία Νάκου. Την ένταξη ακύρωσε το Συμβούλιο Επικρατείας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον βουλευτή ο οποίος πλήρωσε πρόστιμα για διατήρηση αυθαιρέτων.
Ακολούθησε διαμάχη και για την ανέγερση ξενοδοχείου σε οικόπεδο του Δήμου. Ολα αυτά έβαλαν τον Θανάση Νάκο σε αντιδικίες ετών ενώ αξιοποιήθηκαν από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Η αντίδραση της οικογένειας Νάκου στην εμφάνιση της Ζέτας Μακρή στην κηδεία του εκλιπόντος δείχνει ότι την θεωρούσε υπεύθυνη για τον χορό καταγγελιών εις βάρος του.
Η ίδια η βουλευτής αρνείται κάθε ανάμειξη και έχει στραφεί δικαστικά εναντίον τοπικών παραγόντων που κατήγγειλαν ότι δρούσαν καθ'υπόδειξή της όταν έβαλλαν κατά του Θανάση Νάκου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου