4.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Βραβείο εις μνήμην ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ !


Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 3 Απριλίου, η Επιτροπή Απονομής Βραβείου Πολιτικοκοινωνικού Δοκιμίου εις μνήμην ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ και αποφάσισε το φετινό βραβείο να δοθεί στην καθηγήτρια κυρία ΜΕΡΟΠΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, για το έργο της: «Με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο».

Η κα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σπούδασε Οδοντιατρική στα Πανεπιστήμια Αλεξάνδρειας και Αθηνών, εξειδικεύθηκε στην Ορθοδοντική και διετέλεσε Καθηγήτρια και Διευθύντρια της Έδρας της Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου υπηρέτησε επί 26 χρόνια. Το επιστημονικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 140 δημοσιεύσεις (ερευνητικές εργασίες και μελέτες) σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ένα δίτομο σύγγραμμα Ορθοδοντικής, τρεις ερευνητικές μονογραφίες και τρία εργαστηριακά εγχειρίδια.
Διετέλεσε πρόεδρος πολλών επιστημονικών επιτροπών, έχει τιμηθεί με πολλές ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις, διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας, είναι μέλος πολλών πολιτιστικών σωματείων και επί σειράν ετών διδάσκει σε Σχολές Γονέων διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων, ενώ έχει εκδώσει και 10 βιβλία μη επιστημονικού περιεχομένου (πέραν του επιλεγέντος για το Βραβείο Φωτέα). 
Η κα Σπυροπούλου είναι παντρεμένη με το συνάδελφό της Νίκο Δ. Σπυρόπουλο, επίσης ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν δύο γιους κι έναν εγγονό.
Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται, το βιβλίο που επελέγη για το Βραβείο και οι λοιπές συμμετοχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου