26.4.13

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην "Εφημερίδα των Συντακτών"...

Δεν έχει υποβληθεί πόρισμα του ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ανατεθεί στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, και μόλις υποβληθεί θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του κόμματος, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Κινήματος.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα".

Αναφέρεται δε ότι "πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί" και ότι "μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας". Επιπλέον, αναφέρεται ότι στο μεταξύ, το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων.
"Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", το οποίο, επικαλούμενο πληροφορίες για το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών, κάνει λόγο για "μαύρη τρύπα" πέραν των 100 εκ. ευρώ στα ταμεία του κόμματος, κατά τη χρονική περίοδο 2004-2010. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εμφανίζονται χρηματικά ποσά ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αποδίδονται δαπάνες και στον Νίκο Αθανασάκη που είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του κ. Παπανδρέου, στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο που είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και δαπάνες που αποδίδονται στο όνομα "Καλογεροπούλου" που, κατά το δημοσίευμα, είχε διατελέσει συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου.

Δήλωση Ρ. Σπυρόπουλου: Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί 
Με γραπτή δήλωσή του ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διέψευσε ως αναληθή τα παραπάνω.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι "τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής" και υπογράμμισε ότι "στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα". Επιπλέον, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως "οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου