5.4.13

18 – 19 Μαΐου στην Αθήνα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου !!!

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ  ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ !!!
Στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο το «Σχέδιο Β», προχωρά ο Αλέκος Αλαβάνος, με την ιδρυτική συνέλευση του κόμματος να προγραμματίζεται για τις 18 – 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Περιγράφοντας τη δομή του νέου φορέα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος, υποστήριξε ότι «θα λειτουργεί μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνελεύσεων, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο».

Με βασική αρχή την ανάγκη αποχώρησης από το ευρώ, η έκδοση εθνικού νομίσματος θεωρείται από το υπό συγκρότηση σχήμα ως ‘μεγάλη τομή’. 
Η ίδια η αποχώρηση από το ευρώ όμως, παρότι «απαραίτητη προϋπόθεση», δεν αρκεί, όπως λένε, εντάσσοντάς την σε μία σειρά μετασχηματισμών αριστερού προσανατολισμού που απευθύνονται όμως σε όλους τους πολίτες. Απαντώντας δε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι «δεν είναι δρόμος εθνικής αναδίπλωσης, αλλά μία πρόσκληση για μία νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης», μιλώντας παράλληλα για έναν «δύσβατο, αλλά καρποφόρο δρόμο ανάκτησης του ελέγχου της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής». Ο κ.Αλαβάνος χαρακτήρισε άλλωστε «διαστροφικό, ανήθικο και βάρβαρο» να υπάρχουν σήμερα τόσοι άνεργοι και τόσοι φτωχοί στην χώρα και κάλεσε στη διαμόρφωση ενός ‘μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, με παλλαϊκή διάσταση’.

Εκτιμώντας πως το θέμα των εκλογών είναι ανοικτό στην χώρα, ο κ.Αλαβάνος υποστήριξε ότι μετά τις 19 Μαΐου, το κόμμα θα είναι σε θέση να κατέβει σε αυτές είτε αυτόνομα είτε με συνεργασίες. Μίλησε άλλωστε για ‘πολλούς’ που ανήκουν σε άλλους χώρους και με τους οποίους έχουν κοινές δράσεις, τους οποίους όμως δεν θέλησε να δεσμεύσει, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστήριξε πως έχουν σε μεγάλο βαθμό δικαιωθεί από τις εξελίξεις και τα προβλήματα που προκαλεί στην χώρα η συμμετοχή της στο ευρώ. Ειδικά για το ΚΚΕ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει το επίκεντρο μεγάλης συσπείρωσης, εκφράζοντας την ελπίδα του τα συμπεράσματα που θα βγουν από το επικείμενο συνέδριό του να ‘ευνοήσουν την μεγάλη στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας’. Μη αποκλείοντας συνεργασία ακόμα και με μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι το στοιχείο που επιτρέπει ή όχι την συνεργασία με τον νέο φορέα είναι το πρόγραμμα και όχι η προέλευση καθενός, παρατηρώντας πάντως ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του σχεδίου Α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου