31.3.13

ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-Ολοκληρώθηκε το "Γεύση και Μνήμη ΙΙ"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συμπόσιο Γεύση και Μνήμη ΙΙ που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Προγράμματος Καθημερινός Πολιτισμός, στην Αθήνα.
Το 4ήμερο Συμπόσιο, 28-­‐31 Μαρτίου, ήταν η συνέχεια του πρώτου Συμποσίου Γεύση και Μνήμη που έγινε πιλοτικά στην Καλαμάτα πέρυσι και παρουσιάστηκε εφέτος εμπλουτισμένο στο Εθνικό  Ιδρυμα  Ερευνών με τη συνεργασία και του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών.
Το Συμπόσιο παρακολούθησε το Αθηναϊκό κοινό καθώς και είκοσι (20) εκπαιδευτικοί απο την Μεσσηνία.
Η μεταφορά των εκπαιδευτικών έγινε με πούλμαν που διέθεσε το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη.
Στην εκδήλωση μίλησαν σημαντικοί επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων αλλά και πολιτικοί οπως ο Αν.Υπουργός Πολιτισμού-­‐Αθλητισμού-­‐ Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κων/νος Τζαβάρας, ο Υφυπουργός και καθηγητής κ.Θεόδ.Παπαθεοδώρου.
Το Συμπόσιο χαιρέτισε ο Πρύτανης του Παν/μιου Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μασσέλος και απο πλευράς Μεσσηνίας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παν.Αλευράς.
Το πλήρες Πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς  και στιγμιότυπα ειναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (culture.uop.gr).
Την εκδήλωση συνόδευαν σημαντικοί καλλιτέχνες, Μεσσήνιοι και άλλοι, καθώς και Μεσσηνιακά εδέσματα που προσέφεραν γνωστοί επιχειρηματίες.
Τον εκθεσιακό χώρο που στόλιζαν εκθέματα των μαθητών της Μεσσηνίας, επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους και συμμετείχαν στα διάφορα δρώμενα.
Την  εκδήλωση χορήγησε και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Χορηγοί επικοινωνίας στην Αθήνα ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Σκάι, ο ραδιοφωνικός σταθμός 9,84, η εφημερίδα Καθημερινή, και άλλα ΜΜΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου