8.3.13

Οι Δήμαρχοι "κονομάνε" από τα σκουπίδια και δεν θέλουν λύσεις!

Του zorroastri
Τα σκουπίδια αποτελούν το χρυσάφι για τα ταμεία των Δήμων, καθώς και για τις...τσέπες των Δημάρχων. Ναι, έτσι όπως το διαβάζετε!
Η κλεψιά, παει σύννεφο! ΔΕΝ θέλουν, καμία λύση στο πρόβλημα. Θέλουν, να υπάρχει το ίδιο καθεστώς, της ρεμούλας, της κονόμας και της ρουσφετολογιας.
Γι αυτό και ότι έχει σχέση με το κόστος των σκουπιδιών, είναι ΑΠΟΡΡΗΤΟ!
Λίγοι είναι οι Δήμαρχοι, που απαντούν ευθέως στα δυο ερωτήματα:
- Που πηγαίνουν τα σκουπίδια;
- Ποιό ποσό πληρώνουν σε σχέση του όγκου με την απόσταση μεταφοράς τους.
Το μονο που δηλώνουν, είναι το συνολικό κόστος για την συλλογή των σκουπιδιών και τη μεταφορά τους.
Έτσι με υπολογισμό και όχι με τιμοκατάλογο, προκύπτει στην καλύτερη περίπτωση, κόστος ανά τόνο περίπου, απο 50 εώς 70 € στην επαρχία.
Ομως ούτε υπάρχει έλεγχος στο...ζύγισμα, ούτε για ποιά απόσταση αναλογεί αυτο το κόστος. Αποτελεί, ΑΠΟΡΡΗΤΟ στοιχείο, ο τόπος απόρριψης των σκουπιδιών.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης, περιληπτικά, λέμε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβάλλει πλέον πρόστιμα στη χώρα μας, για την συνεχιζόμενη ύπαρξη χωματερών. Εχει δώσει (η Ε.Ε) τεράστια ποσα για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, στη χώρα μας και δεν έχει γίνει τίποτα.
Οι Δήμαρχοι, όμως, συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία των χωματερών. Οταν πιεστούν αρκετά, κλείνουν τις χωματερές και μεταφέρουν με "σκουπιδοεργολάβους" το προϊόν σε άγνωστη και πάντα ...απόρρητη διαδρομή.
Είναι βέβαιο, πως ορισμένοι Δήμαρχοι, δημιουργούν "κρίση σκουπιδιών" στην πόλη τους, προκειμένου να έχουν δικαιολογία, για γρήγορες αποφάσεις και με ...οποιοδήποτε κόστος, να "σώσουν" τους δημότες τους καθώς και τη υγεία τους δίνοντας τεράστια ποσά στους εργολάβους για ...γρηγόρη καθαριότητα της πόλης.
Εάν είναι "μπροστά" τους και μέρες γιορτής, τότε η ταχύτητα των αποφάσεων για την "καθαριότητα" είναι ...πρωτοφανής.
Μπροστά, λοιπόν στη σωτηρία της πόλης και της υγείας των δημοτών, ποιος λογαριάζει το ΚΟΣΤΟΣ. Στέκονται εμπόδιο, οι Δήμαρχοι, ακόμη και όταν η πολιτεία η η Περιφέρεια, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
Αντί να δεχθούν οι Δήμαρχοι την ανάληψη των ευθυνών για τα σκουπίδια, απο άλλους, αντίθετα γίνονται ...έξαλλοι.
Τι πιο φυσιολογικό, απο το να πούνε ..."ευχαριστώ", που κάποιος άλλος θα αναλάβει τον ...βραχνά των σκουπιδιών.
Αντίθετα, ξεσηκώνονται και αρχίζουν τις απαιτήσεις, επικακαλούμενοι ορισμένους νόμους (όσους τους συμφέρουν), ζητώντας χρήματα και ΜΟΝΟ χρήματα.
Ακόμη και πίσω απο τον ξεσηκωμό κατοίκων για νέες λύσεις, είναι οι Δήμαρχοι. Κανένας δεν θέλει στον τόπο του την λύση. Οι Δήμαρχοι ξεσηκώνουν τον κόσμο και κάποιες οργανώσεις δήθεν οικολόγων, για να παραμένει το πρόβλημα και να ...κονομάνε!
Ναι λοιπόν, κερδίζουν οι Δήμαρχοι απο τα σκουπίδια και δεν θέλουν λύσεις.
Και μη βρεθεί κάποιος απο τους Δημάρχους, να θυμώσει με τα παραπάνω, λέγοντας πως δεν είναι όλοι ίδιοι....
Οποίος Δήμαρχος, είναι σωστός αλλά και σοβαρός, να συνδυάσει την οποιοδήποτε αντιδρασή του, με την απάντηση στα ερωτήματα:
- Που πηγαίνουν τα σκουπίδια των ...συναδέλφων τους
- Πόσο πληρώνουν τον τόνο και για ποιά απόσταση
- Ποιος ζυγίζει τα σκουπίδια για να πληρωθεί ο σκουπιδοεργολάβος.
Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε πως το υπουργείο θα "βγάλει" τιμοκατάλογο για την μεταφορά των σκουπιδιών και σε συγκεκριμένες "χωματερές" .
Η ...αντίδραση των Δημάρχων ήταν πολύ ισχυρή. Η "μαχητικότητα" ορισμένων ήταν ανάλογη, των χρημάτων που θα...εξοικονομούσε το ταμείο του Δήμου, αλλά προφανώς θα τα έχαναν απο την τσέπη των...συνεργατών τους σκουπιδοεργολάβων!.leaks.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου