29.3.13

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ»ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Γράφει: Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
         Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ
           Μέλος ΕΣΗΕΑ


Ο οικονομικός στραγγαλισμός, η υποβάθμιση, η συντήρηση αρρωστημένων νοοτροπιών και γενικώς οι παθογένειες που καλλιεργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν διαμορφώσει καταστάσεις στον χώρο του αθλητισμού που κάθε άλλο τιμούν τον χώρο.
Το αθλητικό κέντρο «Άγιος Κοσμάς» που πριν από δεκαετίες ξεκίνησε ως χώρος μαζικής άθλησης, πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας μετατραπεί σε χώρος προετοιμασίας και διαμονής Αθλητών και Αθλητριών διαφόρων αθλημάτων που κάνουν πρωταθλητισμό, διατηρώντας όμως στον ευρύτερο χώρο παράλληλες δραστηριότητες σχετικές και  άσχετες με τον αθλητισμό.
Επί σειρά ετών με όλες τις κυβερνήσεις στο συγκεκριμένο Αθλητικό κέντρο ανά διαστήματα προέκυπταν και σκανδαλώδεις καταστάσεις και δυσλειτουργικά προβλήματα. Αυτό όμως που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και ανοχής.

Η χρυσή Μεσσογειονίκης του Τριπλούν Αθανασία Πέρρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που θα εκδικαστεί στις 5 Απριλίου, στην οποία καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στις εν λόγω εγκαταστάσεις, από (Ακουσον ακουσον)τον Κούρδο λαθρομετανάστη Μουσταφά, γνωστό ως «Οτσαλάν»,που ,κρατηθείτε, επί 10ετία όχι μόνο διαμένει εντός του αθλητικού κέντρου, αλλά χωρίς να έχει ουδεμία εργασιακή σχέση, έκανε διάφορες δουλειές παίρνοντας χαρτζιλίκια από τους υπαλλήλους και τον ανεχόταν οι εκάστοτε διοικήσεις!!!

Απίστευτα και όμως αληθινά και…ελληνικά!!!, 
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και αλλά πολλά στο διαχρονικά αμαρτωλό αθλητικό κέντρο, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης δεν έχει στείλει ακόμη σπίτι του τον πρόεδρο του αθλητικού κέντρου Κώστα Πρίφτη  ο οποίος εμφανιζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA, υποστήριζε άλλα των άλλων. Μοναδική αντίδραση η παραίτηση του Αντιπροέδρου της διοίκησης του αθλητικού κέντρου, πρώην βουλευτή και διεθνή βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Ανατολάκη στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων «Υποβάλλω την παραίτηση μου ένεκα διαφωνίας με τον πρόεδρο ως προς τους αυταρχικούς χειρισμούς της διοίκησης του, προς τους αθλητές και εργαζόμενους, αλλά και την διαφορετική άποψη ως προς την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.»
Ο μεν λαθραίος και θερμόαιμος Κούρδος Μουσταφά «Οτσαλάν» συνελήφθη από την Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται η απέλαση του ενώ λέγεται ότι έχει φάκελο στη Συρία με εγκληματικές πράξεις και καταδίκες, ο δε Πρίφτης εξακολουθεί και παραμένει στη θέση του!!!

Αναζητώντας γιατί ο καθ ύλη Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης σφυρίζει «Αδιάφορα»,τι λέτε ότι εισέπραξα ως επιχείρημα;
Ότι με βάση τον υφιστάμενο νόμο ο Υπουργός λέει, δεν μπορεί να ζητήσει την  παραίτηση του γιατί είναι διορισμένος με ΦΕΚ, και μόνο αν θέλει θα  παραιτηθεί!!!
Εξ άλλου θα πρέπει να συμφωνήσει και η ΔΗΜΑΡ που τον έχει προτείνει ως στέλεχος της!!! Απίθανα πράγματα. Αλήθεια στη ΔΗΜΑΡ έχουν ελέγξει παρεμπιπτόντως αν έχει διαγραφεί ο κ. Πρίφτης ,που δεν έχει ευθιξία να παραιτηθεί,  από το ΠΑΣΟΚ Κυψέλης;
Όπως και να έχει ο Υφυπουργός αθλητισμού είναι έκθετος ως πολιτικός προϊστάμενος και οφείλει άμεσα να αποκρίνει τον ανεπαρκή να διοικήσει το αθλητικό κέντρο κ. Πρίφτη ,αλλά και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία παρεμβαίνοντας ουσιαστικά. Αυτός είναι εξ αλλού και ο θεσμικός του ρόλος.

Αυτή είναι δυστυχώς η τραγελαφική πραγματικότητα, η όπια βεβαίως επουδενί δεν μπορεί να συνεχιστεί και με αλλά παρατράγουδα που συμβαίνουν στο αθλητικό κέντρο ,την ώρα που η ελληνική κοινωνία δίνει καθημερινό αγώνα  για να σταθεί όρθια. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου