9.3.13

Το «πακέτο» του σωστού Έλληνα !!!

Το «πακέτο» του κλασικού Έλληνα περιγράφει ο ιστότοπος Athenas Digital.com. 
Στο κείμενο, περιγράφονται, από τη σκοπιά ενός Ισπανού, οι κυριότερες συνήθειες και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων που τους κάνουν μοναδικούς. 
Εκτός από τη "φασαρία" και τον φραπέ, από το πακέτο του Έλληνα δε θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή κουζίνα και το ελληνικό σουβλάκι. 
«Η ελληνική κουζίνα είναι πραγματικά ένας παράδεισος γεύσεων με τουρκικές και βαλκανικές καταβολές, που έχει ωστόσο εξελιχθεί με τις πρωτότυπες προσθήκες των Ελλήνων. Ελληνικά φαγητά όπως o μουσακάς, η φέτα, το ελαιόλαδο και η ρίγανη είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο, αλλά το πιο δημοφιλές για τους Έλληνες είναι το σουβλάκι. Στα μάτια των ανίδεων αυτό μπορεί να μοιάζει με κεμπάπ, όπως αυτά που έχουν γίνει της μόδας στην Ισπανία τα τελευτάια χρόνια, ωστόσο, το σουβλάκι έχει τη δική του προσωπικότητα. Οι Έλληνες τρώνε σουβλάκι στο δρόμο, ανά πάση στιγμή κι έτσι το φαγητό αυτό αξίζει να συμπεριληφθεί στο «πακέτο του σωστού Έλληνα».
Άλλο κύριο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει το πακέτο του Έλληνα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν είναι άλλο από το μηχανάκι!
«Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει, η Αθήνα χαρακτηρίζεται από ένα διαρκές «πήγαινε-έλα» πεζών, λεωφορείων και αυτοκινήτων. Ο βασιλιάς, όμως, των μεταφορών είναι η μοτοσικλέτα. Αν οδηγείς μοτοσικλέτα, σίγουρα φαίνεσαι περισσότερο Έλληνας».
Αυτό που κάνει, όμως, τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η συνήθεια των Ελλήνων να στρίβουν τσιγάρα εν κινήσει και να καπνίζουν στο δρόμο.
«Δεν είμαι καπνιστής αλλά έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι εδώ καπνίζουν καπνό στο δρόμο. Στην Ισπανία, τουλάχιστον στην περιοχή μου, οι άνθρωποι αγοράζουν καπνό και φτιάχνουν τσιγάρα. Στην Ελλάδα οι καπνιστές έχουν την τάση να κουβαλούν πάντα στην τσάντα ή στις τσέπες καπνό, χαρτάκια και φιλτράκια, οπότε θα ήταν λάθος να μη συμπεριλάβουμε και τον καπνό σου "πακέτο"» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, όπως λέει χαρακτηριστικα ο συντάκτης του κειμένου, από τη στιγμή που ήρθε στη χώρα δεν έχει βρει Έλληνα που να μην έχει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενώ όπως λέει το καλύτερο απ΄όλα είναι η ευθυμία που φέρνει το ρακόμελο!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου