2.3.13

 Ερώτηση Γεωργιάδη για το βιβλίο της Γιάννας

Στοιχεία για την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Η ερώτηση έγινε με αφορμή το βιβλίο της τότε προέδρου της Επιτροπής, Γιάννας Αγγελοπούλου και απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Αθλητισμού και στοχεύει ευθέως την κ. Αγγελοπούλου.
Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, με βάση αποσπάσματα του βιβλίου που έχει γράψει και πρόκειται να κυκλοφορήσει, η κ. Αγγελοπούλου, «επαίρεται για την Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».
Ειδικότερα, στην ερώτηση του αναφέρει ότι υπήρξε μία τρύπα 500 εκατ. ευρώ στα οικονομικά της Οργανωτικής Επιτροπής, ποσά που πληρώθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ερωτά λοιπόν τους υπουργούς που ξοδεύτηκαν αυτά τα ποσά και γιατί ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε μία λίστα με τα έσοδα και τα έξοδα της Επιτροπής, αλλά και ένας κατάλογος με τα άτομα που δούλευαν στην Επιτροπή, με το έργο που παρήγαγαν αλλά και με τις αμοιβές τους.
Αναφέρει, επίσης, στην ερώτησή του γιατί η Οργανωτική Επιτροπή δεν ήταν υπό τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μόνο το 2000 ξοδεύτηκαν 2 δισ. δραχμές για δεξιώσεις και ενοικιάσεις αυτοκινήτων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου