30.3.13

Ανήλικοι τσιγγάνοι είχαν "Ρημάξει " Μεσσήνη - Καλαμάτα !

 Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Καλαμάτας, εννέα κλοπές σε καταστήματα, ιατρείο και σπίτια, δύο απόπειρας κλοπής σε καταστήματα καθώς και τέσσερις κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και της Καλαμάτας.
Δράστες είναι τρεις ανήλικοι Ρομά 17, 14 και 15 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης επί της εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας και κατηγορούνται για κλοπή οχήματος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ομάδα αυτή των Ρομά, είχε διαπράξει όλες αυτές τις κλοπές σε σπίτια και καταστήματα από τις 25 Μαρτίου ως χθες και κατά τις έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής καθώς και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων στη Μεσσηνία
Συνελήφθησαν τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι είχαν διαρρήξει καταστήματα, ιατρείο και οικία
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, ιατρείο και οικία, δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε καταστήματα καθώς και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, χθες (29-3-2013) το πρωί, επί της Ε.Ο. Κορίνθου - Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 17, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, για κλοπή οχήματος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω χθες (29-3-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ημεδαπής, ωστόσο συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, χθες (29-3-2013) το πρωί.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, απόπειρες κλοπής και κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και Καλαμάτας Μεσσηνίας:
  • Το χρονικό διάστημα από το απόγευμα τις 28-3-2013 έως και χθες (29-3-2013) πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Λαγκάδα Καλαμάτας.
  • Την 28-2-2013 τις πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν, όχημα ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην Ε.Ο Ασπροχώματος - Μεσσήνης.
  • Την 27-3-2013 το βράδυ, στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην Σπερχογεία Μεσσηνίας.
  • Την 29-3-2013 το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-αρτοποιείο ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 29-3-2013 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κτηνιατρείο ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα έγγραφα.
  • Την 29-3-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Βέργα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-μίνι μάρκετ ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 29-3-2013 το βράδυ, στον Αλμυρό Βέργας Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-πρατήριο υγρών καυσίμων ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 29-3-2013 το βράδυ, Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-καφενείο ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα έγγραφα.
  • Την 29-3-2013 το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-φαρμακείο ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
  • Την 27-3-2013 το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-καφενείο ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα έγγραφα.
  • Την 27-3-2013 το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα-αρτοποιείο ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα προϊόντα.
  • Την 25-3-2013, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και δύο (2) κυνηγητικά όπλα.
  • Την 29-3-2013 το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα-μανάβικο ημεδαπού χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  • Την 28-3-2013 τις πρώτες ώρες, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα-καφενείο αλλοδαπής χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου