22.3.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "Απολογισμός " Διοίκησης Μπέζου !!!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 22/3/2013 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, προκειμένου να ενημερώσει την Μεσσηνιακή Κοινωνία για την φάση στην οποία βρίσκονται τα ενταγμένα έργα του Ιδρύματος (είτε σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό είτε σε βελτίωση των κτιριακών δομών υγείας) στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα σε επίπεδο προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει παραλάβει και έχει θέσει σε παραγωγική λειτουργία εξοπλισμό της τάξεως των 2.206.000 €. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη (Διαγωνισμοί), προκειμένου να παραληφθεί από το Νοσοκομείο είναι ο παρακάτω, συνολικού προϋπολογισμού 1.533.000 €. Συνεπώς, το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει παραλάβει νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της τάξεως των 3.739.000 €. ΕΡΓΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Σε ότι αφορά την κατασκευή και την κτιριακή αναβάθμιση των δομών υγείας στην Μεσσηνία, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διοίκησης μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες:  
 Έργα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:  
Και τέλος έργα τα οποία αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να ενταχθούν αφού οι φάκελοι ολοκληρωθούν με την συνεργασία των Δήμων Μεσσηνίας είναι:  
Για όλα τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δηλώνει :  
«Καθημερινά δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα προκειμένου να αξιοποιήσουμε από την πλευρά μας όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους από την μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία των κοινοτικών προγραμμάτων. 
Στόχος μας ένας και μοναδικός : 
Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των πόρων για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία. Ευκαιρίες δεν προσφέρονται συνέχεια. Το αίσθημα ευθύνης μας επιβάλει να μη χάνουμε ούτε μέρα ούτε λεπτό. 
Η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Σας βεβαιώνω ότι με τους ίδιους και αυξανόμενους ρυθμούς θα συνεχίσουμε. Υπάρχει από την πλευρά μας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για όλη την Μεσσηνία. Αρωγοί και συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας. Για αυτή τους την συνεργασία θέλω για ακόμη μια φορά να τους ευχαριστήσω θερμά». Επίσης για πρώτη φορά ο Διοικητής έκανε αναφορά στην μεγάλη σημασία του Ιατρικού Τουρισμού και για την περιοχή μας, αφού όπως επισήμανε υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από τον διάλογο και την συνεργασία να αναπτυχθούν δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση. 
 Χαρακτηριστικά δήλωσε: 
 «Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί και στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Υγείας αποτελεί και για μας μια μεγάλη πρόκληση που μπορεί αν σχεδιαστεί ορθά και συντονισμένα να επιφέρει πολλαπλά έσοδα και οφέλη για τον Νομό μας. Το τελευταίο διάστημα μαζί με ομάδα συνεργατών μου εργαζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη και συλλογική πρόταση.
 Η πρόταση αυτή θα αποτελεί την βάση για ένα ευρύ διάλογο που θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς του τόπου μας. Ενδεικτικά αναφέρω τον Ιατρικό Σύλλογο, τα Επιμελητήρια, την Ένωση Ξενοδόχων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά. Σε λίγο χρονικό διάστημα το θέμα του ιατρικού τουρισμού θα θωρακιστεί ακόμη περισσότερο και με νόμο, που θα φέρουν από κοινού το Υπουργείο Υγείας με το Υπουργείο Τουρισμού, όπως έχει ανακοινωθεί. Αυτό που σας βεβαιώνω σήμερα είναι ότι από την πλευρά μας, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εργαστούμε σκληρά πάνω στο τομέα αυτό. 
Με πολύ προσεκτικά βήματα και με όρους συλλογικότητας και συνεργασίας μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου