7.3.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Κατάληψη στο ΤΕΙ για το τμήμα Λογοθεραπείας

Σπουδαστές του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας αντιδρούν στη συγχώνευση του τμήματός τους στην Πάτρα, με το σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί η κυβέρνηση. Ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, προχώρησαν σε κατάληψη του ΤΕΙ, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούν να δεχτούν τετελεσμένα.
Χθες το βράδυ οι σπουδαστές πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατέληξαν στο δημαρχείο της πόλης, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του ΤΕΙ, καθηγητή Δημήτρη Βελισσαρίου.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο αίτημα των σπουδαστών και σε σύσκεψη που ακολούθησε, συμφωνήθηκε να γίνουν αμέσως γραπτές παρεμβάσεις, στο πνεύμα της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ επί των προτάσεων του σχεδίου «Αθηνά» και να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και αν δεν δοθεί ημερομηνία συνάντησης, επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του ΤΕΙ και των σπουδαστών, θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας και να επιδιώξει συνάντηση.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία του τμήματος Λογοθεραπείας, όχι μόνο για το δυναμισμό του ΤΕΙ, αλλά και λόγω της προσφοράς που ήδη υπάρχει προς εκατοντάδες παιδιά της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαταραχής στο λόγο.
Οι σπουδαστές έχουν προσδιορίσει εκ νέου γενική συνέλευση για την προσεχή Δευτέρα, όπου σύμφωνα με τις εξελίξεις θα επανακαθορίσουν τη στάση τους και τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου