9.3.13

Μοντέλο… Λετονίας για 400.000 ανέργους στην Ελλάδα

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να καταπολεμηθεί η ανεργία, και να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αδυνατώντας να βρούν δουλειά, ως συνέπεια του Μνημονίου, επεξεργάζεται η κυβέρνηση με την τρόικα, όπως αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στελέχη της τρόικας πρότειναν στο υπουργείο Εργασίας την απορρόφηση περισσότερων από 400.000 ανέργους σε θέσεις κοινωνικής εργασίας στους δήμους, με τη θέσπιση “ειδικού μισθού” ύψους 470 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί στη Λετονία, για τη μαζική απασχόληση ανέργων, και όπως αποκαλύπτει ο “Τύπος της Κυριακής” η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο των επαφών που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
Εκτιμάται ότι για την απασχόληση 400.000 ανέργουν θα απαιτηθούν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, που θα προκύψουν με ανακατανομή προγραμμάτων και κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Οι συμβάσεις με τις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις θα έχουν χρονική διάρκεια 5 μηνών, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου